PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629764}

Niezgodna

Divergent
2014
7,0 215 tys. ocen
7,0 10 1 215188
5,0 38 krytyków
Niezgodna
powrót do forum filmu Niezgodna

Do wszystkich fanów książki Veronicii Roth pt. "Niezgodna" właśnie została podana informacja kto zostanie odtwórcą Cztery filmowej Tris (Shailene Woodley). Jest nim Theo James (David w Underworld : Przebudzenie). Co o tym sądzicie ? Czekam na komentarze.

lexandra008

Nie jest źle, ale jakoś świetnie też nie. Jak dla mnie za stary, no ale zobaczymy jak się sprawdzi.

ocenił(a) film na 8
irminsoon

Mam podobne zdanie. Theo widziałam w czwartej części Underworld, ale grał tam nie za dużą rolę.
Plusy :
1. Nie jest to ten durny Pettyfer i Till więc nie wszystko stracone
Minusy :
1. Za stary w 2014r będzie miał 29 lat a Cztery miał 18
2. W książce Tobias miał niebieskie a nie brązowe oczy
3. Nie podoba mi się jego twarz
Początkowo kibicowałam A. Ludwigowi, ale potem stwierdziłam, że lepiej by się nadawał Jake Abel (gra Iana w Intruzie) mimo, że ma blond włosy, ale prędzej to on przypomina osiemnastolatka niż Theo, i moim zdaniem jest przystojniejszy mimo, że obydwoje nie pasują do książkowego opisu Cztery.

lexandra008

No dokładnie, zgadzam się z wszystkim, co napisałaś! :)

ocenił(a) film na 8
irminsoon

Dzięki. Myślałam już, że za bardzo się czepiam szczegółów ale próbuję szczerze mówić co mi leży na wątrobie.

lexandra008

TAK, Jake Abel. Kiedy czytałam książkę on jako pierwszy przyszedł mi na myśl, choć widziałam go dawno temu i tylko w jednym filmie. Nie wiedziałam nawet wtedy jak ma na nazwisko, a jednak od razu wpadł mi do głowy podczas czytania (w sumie bez powodu, bo racja, nie pasuje jakoś wybitnie do opisu w książce) i miałam taką ogromną nadzieję, że jakimś niesamowicie nieprawdopodobnym cudem uda się, żeby to on został Cztery. Bo Shailene jest bardzo podobna do Tris z mojej głowy, więc z niej jestem zadowolona.
W każdym razie to fajnie, że ktoś jeszcze widziałby Jake'a a roli Cztery ;). Szkoda tylko, że nie twórcy filmu :c.

ocenił(a) film na 8
agutkova

Filmowcy chyba lubią robić na złość wszystkim fanom książek za co trochę ich nie lubię. Ja też jestem zadowolona z Shailene Woodley jako Tris, tylko wolałabym aby nie pofarbowała się na blond bo będzie brzydko wyglądać (wiem, że w książce Beatrice jest niską blondynką), ale skoro już odbiegli od szczegółów w roli bohaterów to może i to zostawią w spokoju.

ocenił(a) film na 7
lexandra008

jak już ktoś napisał mogło być gorzej czyli mogli wybrać Pettyffera którego chyba fani obsadzają w męskich rolach w książkać młodzieżowych jak Niezgodna, Dary Anioła,Igrzyska Śmierci czy Delirium co jest trochę wkurzająće moim zdaniem. Jest tyle fajnych ( i bardziej przypominających bohaterów )aktorów że już naprawdę nie wiem czemu się tak na niego uwzięli :P

Poza tym rzeczywiście Theo jest trochę za stary na tą rolę( gdy będą kręcić 3 częśc trylogi on będzie już po 30, a to będzie trochę dziwnie wyglądać. Jeśli chodzi o wyglad to nie jest tak źle choć moim ideałem do tej roli był Colton Haynes lub ewentualnie z tych co starali się o rolę Jake Abel( nieźle wygląda w Intruzie jak na razie) :)

ocenił(a) film na 7
AkkarinLove

Colton Haynes jest moim idealnym Cztery, a Theo bardziej przypomina już Erica (którego znowu odtwórca wygląda jak All).
O Jake'a Abela nie można się było nawet łudzić, bo po Intruzie trzeba będzie sporo poczekać zanim będzie mógł zagrać jakąś większą rolę w takiej produkcji jak "Intruz" czy "Niezgodna".

ocenił(a) film na 8
Lily214

no, ale pomarzyć zawsze można :-p

lexandra008

Widzę ,że chyba tylko ja jestem zadowolona z wyboru Theo :) Od razu jak zobaczyłam ,że to on ma wcielić się rolę Cztery na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Wygląda prawie tak samo jak w mojej wyobraźni czytając książkę. Mimo to ,że wyraźnie było podkreślone że Cztery ma 18 lat wyobrażałam go sobie o wiele starszego stąd może moje zadowolenie :)

ocenił(a) film na 8
Call_me_Tris

Po tym jak już trochę ochłonęłam przyznam, że wcale nie jest taki zły jak na początku myślałam. Właściwie nawet może być moim Tobiasem :) Ale sentyment do J.Abela i tak pozostanie :)

ocenił(a) film na 8
Call_me_Tris

Jestem tego samego zdania :) Po za tym w książce kilkakrotnie jest podkreślane, że Tobias wygląda na starszego niż jest w rzeczywistości :D