Nimfomanka - Część II

The Nymphomaniac Part 2
2013
5,8 46 tys. ocen
5,8 10 1 46415
5,9 31 krytyków
Nimfomanka - Część II
powrót do forum filmu Nimfomanka - Część II

A szczególnie zakończenie. Rzekłbym wręcz, że było aktywnie do dupy.

Choć oczywiście przewidywałem, że to ta osoba a nie inna doprowadzi Joe do stanu z początku filmu, to nie spodziewałem się tak gównianej tego otoczki. Ale to zakończenie... dobrze, że von Trier miał chociaż tyle przyzwoitości, że dał (ograniczoną) możliwość wielorakich jego interpretacji.

ocenił(a) film na 6
Xfing

Nie obejrzałam filmu do końca, ale domyślam się jakie było zakończenie.SPOILER Gdy zobaczyłam po skończonej historii Selingmana, który wślizgnął się do łóżka Joe, wyłączyłam film. Już dawno nie byłam tak złą i rozczarowana. Selingman, obiektywny, aseksualny słuchacz, wybawca i wreszcie jedyny przyjaciel Joe zamierzał zrobic coś takiego. Poczekać aż Joe zaśnie i obleśnie, jak mała glista wślizgnąć się do jej łóżka. Poczułam się jakby umarł mój ulubiony bohater.
Jakie było zakończenie? Okazał się być takim, jak reszta mężczyzn przedstawiona w tym filmie?

ocenił(a) film na 6
fijolka90

Nie chcę spoilować zakończenia, proponuję jednak obejrzeć! film sam w sobie nie jest tragiczny, jako standalone to nawet może być - jedynie w porównaniu z 1-szą częścią jest słaby.

A Seligman sam wspominał we wcześniejszej części filmu, że chętnie by "to zrobił" choć raz, ale z ciekawości - nie pożądania. Nie jestem zatem pewien co do jego prawdziwej motywacji

ocenił(a) film na 6
fijolka90

Powiem tylko, że owszem spodziewałem się seksu Joe i Seligmana w zakończeniu filmu, jednak nie spodziewałem się totalnie tego co tam się naprawdę stało. I była to okropna decyzja von Triera

ocenił(a) film na 6
Xfing

Obejrzałam, jestem niezadowolona. Zawiodłam się jeszcze bardziej.

ocenił(a) film na 5
Xfing

a mi sie zakonczenie podobało pod tym wzgledem, że mnie zaskoczyło! nie spodziewałam się tego. Ta częśc dla mnie byla gorsza, bylo wiecej scen których nie dało się ogladac...