Nimfomanka - Część II

The Nymphomaniac Part 2
2013
5,8 46 tys. ocen
5,8 10 1 46414
5,9 31 krytyków
Nimfomanka - Część II
powrót do forum filmu Nimfomanka - Część II

Film trwa 5h i został podzielony na dwie części, które będą wyświetlane w styczniu (tego samego
roku :P).

Koniec ploteczek o wesji soft.

bezetkace

Dokładnie, ja też uważałem, że nawet jeżeli dojdzie do dwóch wersji Nimfomanki, to co najwyżej będziemy mówili o wersji reżyserskiej. Ponieważ wróble już od początku ćwierkały od sporym czasie filmu dlatego logiczną opcją jest podział na dwie części.

ocenił(a) film na 5
TURSKI

Będą dwie wersje Nimfomanki. Te styczniowe są wersją soft, w późniejszym terminie zostaną wypuszczone wersje uncut w tych krajach, w których zostaną dopuszczone do obrotu. Oficjalnie wypowiedział się na ten temat producent - link do artykułu w moim wątku pod cz. 1 filmu.

Ghost_Dog

Czyli z tego co mówisz wynika, że będzie nimfomanka 1 i 2 wersja soft oraz nimfomanka hard (może też 1 i 2)? A nie prościej powiedzieć po prostu, że te dwie dzęści są przeznaczone do międzynarodowej dystrybucji, zatem siłą rzeczy muszą być słabsze, zaś wersja reżyserska jest z definicji "bogatsza" o wycięte fragmenty.
Zatem oba te filmy, które są w bazie FW to po prostu część pierwsza i druga, zaś wersja reżyserska trafi pewnie na Blu ray, ewentualnie na prywatne pokazy.
Btw, niedawno odbył się pokaz Nimfomanki dla prasy, Duńczycy już wkrótce będą sobie moglil obejrzeć film w radosnej świątecznej atmosferze:) Ja zaczynam wypatrywać recenzji.

ocenił(a) film na 5
TURSKI

Wersja hard ma być też niby dystrybuowana w kinach w wybranych krajach. Niemniej jednak w uproszczeniu oczywiście jest to jeden i ten sam film tylko w wersji okrojonej i reżyserskiej.