PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122208}

Noc pełzaczy

Night of the Creeps
1986
5,9 1,7 tys. ocen
5,9 10 1 1665
6,5 10 krytyków
Noc pełzaczy
powrót do forum filmu Noc pełzaczy

Super.

ocenił(a) film na 6

Ten film to esencja lat 80 i pozytywnej tandety. Czego tu niema? UFO, zombie, larwy -pełzacze, wracające to życia trupa itd. Produkcji towarzyszy solidny klimat, naprawdę solidny. Niema mowy o nudzie - akcja zaczyna się od samego początku, poznajemy ciekawych bohaterów i niezłe wątki. Efekty specjalne stoją na bardzo dobrym poziomie - wszystko wygląda super, film jest krwawy i finale mamy niezłą sieczkę. Aktorstwo jest dobre, ale muzyka przeciętna. Pojawia się kilka ładnych aktorek, czasem mamy na ekranie jakieś cycki, czyli wszystko zachowane zgodnie z tradycją. Ogólnie jest niezła zabawa podczas seansu, bardzo przyjemnie i szybko się ogląda. Sama przyjemność - daję 6/10, bo są trochę lepsze filmy, niemniej jednak ten też jest niesamowity.

ocenił(a) film na 6
Goro_Gondo

Goro wiesz może czy ten film leciał w TV kiedyś? Chodzi mi o stację typu TVP, TVN, Polsat. Wiem że jesteś doinformowany jak mało w tym temacie. Pozdro.

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Na ogólnodostępnej chyba nie, ale na Cinemax i na jeszcze jakiejś jednej stacji premium.

Goro_Gondo

Zgadzam sie. Obejrzalem 1szy raz w zyciu majac ponad 40 lat. Kilka dni temu. Wg mnie jak mowisz kwintesencja lat 80. Wszystko pasuje. Ciesze sie najbardziej ze standardowych efektow specjalnych. Zadnego obrzydliwego CGI. Paradoksalnie wszystko wyglada realniej i bardziej przerazajaco.