PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576589}

Noc rekinów 3D

Shark Night 3D
2011
4,2 7,1 tys. ocen
4,2 10 1 7053
1,5 4 krytyków
Noc rekinów 3D
powrót do forum filmu Noc rekinów 3D

Temat wyeksploatowany na maksa. Od "Szczęk" filmów o rekinach zabójcach było ze sto i żaden nie zbliżył się nawet do tego aby oddać choć ułamek klimatu tego stareńkiego już filmu.

"Shark Night 3D" jest słaby i przewidywalny z drewnianymi aktorami. I w sumie to nie byłby jakiś specjalnie duży mankament tego filmidła, no bo przecież nikt nie spodziewał się po nim genialnego arcydzieła na miarę pierwszych "Szczęk", ale ten film jest okrutnie wręcz nudny. Nuda bije z ekranu banalnymi scenami akcji i słabo wyrenderowanymi rekinami.

Spodziewałem się lekkiego slashera lub monster movie z rekinami w roli głównej gdzie tępe nastolatki będą mielone przez ostre jak brzytwy zęby krwiożerczych ryb na którym miło i szybko spędzę czas ze znajomymi, trochę się odmóżdżę, pośmieję, zjem kilogram popcornu i zapomnę o seansie zaraz po wyjściu z kina.

Dostałem nudne flaki z olejem. Zamiast rozrywki mamy nudę, zero elementów humoru, beznadziejny główny bohater, dwa elementy gore przez cały film, który przecież powinien być soczyście krwawy, a przemoc powinna być oddana jak najrealniej. Tego oczekuje się po tego typu letnich horrorach. Rekiny pojawiają się rzadko, są słabo zrobione, a sceny z nimi są nijakie i NUDNE! Nawet piękne aktorki, które powinny biegać półnagie przez cały film są jakieś takie przeciętne.

Jeśli ma się ochotę na przyjemne spędzenie czasu ze znajomymi przy lekkim horrorze, który pasowałby w sam raz na wakacyjną kinową posuchę, polecam kupić kilka browarów, zamówić pizzę i obejrzeć raz jeszcze całkiem niezłą w swoim gatunku "Piranię 3D". Według mnie jest to lepsza alternatywa niż oglądanie tego przynudzającego filmu jakim jest "Shark Night 3D".

ocenił(a) film na 1
Modrzew88

koles nudy to jestes ty wrz z swoim malym dzyndzlem, nie masz pojecia to idz do piaskownicy, jak ci nie pasuje film i wolisz stare szceki to puszcaj sobie je na video, albo sam nakrec lepszy jak latasz nago a za toba twoje rybki z akwarium cie gonia

roger19855

Mógłbym wiedzieć dlaczego jesteś tak sfrustrowany? Uraziłem Cię moją opinią o filmie? ;)

Modrzew88

Roger, wiesz co? wstydziłbyś się pisać takie bzdury, no ale o gustach się nie dyskutuje ;)
Modrzew88 i tak bardzo wysoko ocenił tą chałę i gówno zmieszane z przeterminowanym pasztetem. "Szczęk" Spielberga nic nie pobije, a już na pewno nie takie wypociny, które nam teraz serwują. To już są raczej filmy katastroficzne, czy raczej katastrofalne. "Noc Rekinow 3D" - trzymajcie mnie ludzie.... cóż, nie dam jedynki temu wyrobowi filmopodobnemu, nie będę mu zawyżać notowań...

I pozdro dla fanów klasyki Spielberga, która ma swój klimat, obsadę, muzykę i wszystko to co przekłada się na najwyższą z możliwych oceń takiego dzieła!

hawkeye_tcz

Roger ma chyba jakieś kompleksy odnośnie rozmiarów przyrodzenia. Zostaw go, takich ludzi trzeba wspierać bo inaczej wpadają w depresję ;)