PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576589}

Noc rekinów 3D

Shark Night 3D
2011
4,2 7,1 tys. ocen
4,2 10 1 7052
1,5 4 krytyków
Noc rekinów 3D
powrót do forum filmu Noc rekinów 3D

...oto dzisiejszego popołudnia obejrzałem w kinie najgorszy film w mojej całej "karierze" kinomaniaka. Jak dotąd palmę pierwszeństwa dzierżył Transformers 3, a drugie miejsce miały exe quo Doom i Zejście 2.

Mógłbym teraz wypisać wszystkie absurdy i kretynizmy tego "dzieła", ale musiałbym zarwać noc. Powiem tylko tyle, że ocena na Filmwebie jest jak najbardziej adekwatna. Jak pomyślę, że wydałem na tego gniota 27 zł, to szlag mnie trafia (że to 3d dowiedziałem się dopiero przy kupnie biletu :( ). No ale cóż, uczymy się na błędach - podobno czytanie nie boli.

Z drugiej strony wydaje mi się, że filmy przed trafieniem do kina powinny przechodzić jakąś weryfikację. W końcu ludzie płacą niemałe pieniądze, a w kinach niekiedy puszcza się taki chłam, że nie powstydziłby się go nawet Polsat2 czy TV Polonia. Nie mówię, że mamy powoływać coś na wzór "cenzury", ale właściciele kina sami powinni oferować możliwie dobry towar, bo leży to przecież w ich dobrze pojętym interesie!!!! A tak wyszedłem z kina z poczuciem zażenowania (nie pierwszy raz zresztą)

Radzę wam dobrze, nie idźcie na to do kina, bo zmarnujecie sobie wieczór. Ja też planowałem iść na coś zupełnie innego, ale "mój" film był wyświetlany dopiero o 22:00
Jeszcze raz odradzam.

ocenił(a) film na 3
anyerpenno

Aha, i to wciskanie filmów "3D" to już szczyt chamstwa. Teraz nawet Bitwa Warszawska będzie w 3D (film historyczny!!!!!!!!!!!!!!!!).
Co będzie następne, Plebania?

użytkownik usunięty
anyerpenno

Bitwa Warszawska jak przebije amerykańskie produkcje w 3D to będę się śmiał jak cholera swoją drogą zapowiada się ciekawe kino jak ktoś lubi historię(polskie filmy raczej nie są na tle historycznym nawet te co nimi się zwą,ale będzie draka nie lubię 3D,ale jak jest dobre jak w Noc Rekinów to chętnie obejrzę chociaż wole stare klimaty to nowy horror jak jest w miarę dobry zasługuje na uznanie

ocenił(a) film na 3
anyerpenno

3/10 Tylko dlatego, że ubóstwiam rekiny,które widziałam w tym filmie z 5 razy.

ocenił(a) film na 3
Ironnia

Widzę, że nazwa użytkownika nie jest przypadkowa ;). Rzeczywiście 3, 4/10 to odpowiednia ocena.

użytkownik usunięty
anyerpenno

Dla mnie najgorszym filmem jaki widziałem z tych nowszych to Niezniszczali(2010) Stallone się skompromitował,a Transformers 3 to fajne kino science fiction i jak ktoś lubi Baya jak ja to fajnie się oglądało,do Dooma się zgadzam,ale niektóre sceny były fajne,bo reżyserował je Polak,Zejścia 2 nie oglądałem,a Noc rekinów była według mnie udana to nie film,który był nacechowany na jakąś tak określoną wybitną pozycję dla koneserów i miał o wiele lepszą fabułę niż Niezniszczalni czy nowy Conan komuś kto lubi rekiny to się spodoba jak mi chociaż Szczęki 1 i 2 są lepsze.

ocenił(a) film na 3

No cóż, nie chcę się kłócić. Po twoim stylu pisania strzelam, że masz 12-15 lat (napisz jeśli się mylę). Jednym słowem wyrośniesz z takich filmów i jak za 5 czy 10 lat jeszcze raz je obejrzysz, to poczujesz zażenowanie( wierz mi). Kiedy ja miałem 15 czy 17 lat oglądałem taki chłam jak chociażby liberator. Teraz ilekroć widzę coś na modlę takich filmów czuję autentyczny wstyd. A co do Niezniszczalnych, to rzeczywiście, była to kompletna pomyłka.

użytkownik usunięty
anyerpenno

swoja drogą mam 21 lat,ale lubię nowe kino przejrzyj moje ulubione pozycje lista 100 na blogu i nie krytykuj zanim mnie lepiej nie poznasz też nie chcę się kłócić nie oceniaj ludzi inaczej,którym podoba się jakiś film,który ty krytykujesz,bo takie zachowanie przypomina mi właśnie 15 latka,ja cię nie obraziłem w ten sposób.

ocenił(a) film na 3

No to już raczej nie wyrośniesz...

użytkownik usunięty
anyerpenno

raczej nie poszedłem na ten film jako na dobrą rozrywkę lubię stare kino,ale nowym też nie pogardzę jak jest dobre

ocenił(a) film na 3

No ale ten film (Noc rekinów) bije rekordy głupoty. Po co oceniać taki film na 7? Ani on mądry, ani śmieszny, ani ciekawy,ani straszny. Takie filmy to max. 5/10. Jak film nieposiadający scenariusza, dobrych dialogów, czy związków przyczynowo-skutkowych można ocenić na coś powyżej 5?

użytkownik usunięty
anyerpenno

a mi się podobał rekordy głupoty bije nowy Conan i Niezniszczalni film udany,dobra produkcja,dobrzy aktorzy,rekiny fajnie zrobione,no i to zasrane 3D w końcu zobaczyłem ,a co najważniejsze nie przepłaciłem za bilety swoją drogą jak wiedziałeś,że ten film tworzą producenci Piranii i Oszukać przeznaczenie,a jak nie przepadasz za takim kinem to po co poszłeś trzeba było zostać w domu i pójść o 22 do kina

użytkownik usunięty
anyerpenno

w takim razie ja zapytam czemu projekt monster oceniłeś na 8 oceniłem na 7,bo mi się podobał proste chyba,że podchodzisz do tematu,że wszystko co nowe jest złe

ocenił(a) film na 3

Po ciężkim tygodniu pracy ;) chciałem wyskoczyć na jakiś fajny seans, a do 22 nie chciało mi się czekać. Tyle. A o tym filmie nie wiedziałem kompletnie nic!!! Nie znałem reżysera, scenarzysty, aktorów - niczego. Spodziewałem się jednak filmu na poziomie Piekielnej Głębi, a dostałem kompletne dno.

A co do Clover Field, to film był przemyślany, straszny, zaskakujący, nieźle zagrany, tajemniczy (do końca nie wiadomo skąd właściwie wziął się stwór) i powalał efektami.
Jednym słowem miał wszystko to, czego nie miała Noc rekinów.

użytkownik usunięty
anyerpenno

wystarczyło przeczytać opis na ulotce,project monster był dobry 7/10,ale straszny to bym nie powiedział

ocenił(a) film na 3

P.M. miał niesamowity klimat grozy. To co w potworze było najbardziej przerażające , to to, że był tak tajemniczy. W końcu najbardziej przeraża to, czego nie znamy.

użytkownik usunięty
anyerpenno

The blair witch project dał początek

ocenił(a) film na 3

Otóż to!! Na Blair Witch nawet nie było widać wiedźmy, a po obejrzeniu filmu człowiek bał się wyciągnąć rękę po pilota, żeby wyłączyć telewizor :). Takie filmy to rozumiem.

użytkownik usunięty
anyerpenno

No końcówka była fajna wgniatała w fotel,ale najbardziej przeraziły mnie klątwa i the ring wersje japońskie może nie było krwi i jakiś efektów oraz krwiożerczej muzy,ale w nocy jak szedłem spać oglądałem się cały czas,czy ten dzieciak nie lata za mną,lub nie chce mnie dopaść to było coś,a noc rekinów była fajna dobrze się oglądało.

ocenił(a) film na 3

No, nie będę Cię nawracał, ale ta ocena (4) chyba jednak daje do myślenia, nie jest ona przypadkowa.

użytkownik usunięty
anyerpenno

wiesz ja generalnie sram na oceny na filmweb gdyby to zalezało od tych krytyków pożałowania godnych to na filmweb zostałby tylko Ojciec Chrzestny,a z nowych produkcji ten gniot Niezniszczalni sam sobie jestem krytykiem i nie patrzę na oceny i recenzje.

ocenił(a) film na 3

A to już źle. Bo trzeba przyznać, że jednak na filmwebie oceny są obiektywne. Rzadko zdarza się, że filmy wartościowe są oceniane nisko, a gnioty wysoko. Dlatego Ja oceny społeczności traktuję poważnie, bo wielokrotnie przekonałem się, że jeżeli film ma na portalu ocenę 4 to jest ultradenny. Było tak z Ludzką Stonogą, Skyline, a teraz jest tak z Nocą Rekinów. Więc warto korzystać z portalu, od tego on przede wszystkim jest.

użytkownik usunięty
anyerpenno

Właśnie Ludzka stonoga jest dobrym filmem przyznaje,że popier*****nym,ale dającym do myślenia o ludzkiej psychice i zwyrodnieniu pseudonaukowców i ludzi psychicznie chorych,Skyline też fajny głównie efekty,ale aktorsko ujdzie.Filmy te nie są robione za duże pieniądze i nie ma znanych nazwisk,ale przyjemnie się ogląda,a aktorzy dobrze odgrywają swoje role.

użytkownik usunięty
anyerpenno

Portal jest głównie o dyskusjach o filmach ja go tak traktuje i jako informacje o nowych produkcjach oraz mój zbiór prywatny filmów jakie obejrzałem,a oceny każdy ma swój gust więc nie powinien się nim kierować.

ocenił(a) film na 3

Starasz się chyba być na siłę oryginalny. Można i tak...

użytkownik usunięty
anyerpenno

po prostu odpowiadam na twoje pytania

ocenił(a) film na 1

cytuję:

"dobrzy aktorzy,rekiny fajnie zrobione" rekiny jak na dzisiejsze możliwości były tandetne. Aktorzy raczej średnio znani....
To na prawdę straszliwa szmira, aż oczy pieką.

A co do Niezniszczalnych, hehe nie jest to film najwyższych lotów, ale w kategorii kina akcji nie wypadł aż tak źle. Zasadniczo dobrze się bawiłem, miał przebłyski, ale suma sumarum jednak troszkę mnie rozczarował. Tak czy siak nie żałowałem wydanej kasy. Ale po wyjściu z Nocy Rekinów szukałem choć JEDNEGO argumentu dla którego było warto obejrzeć ten film za pieniądze.
Po długim namyśle znalazłem tylko jeden, wychodząc z sali zobaczyłem dwie piękne laski:P

użytkownik usunięty
tmaszkal

rekiny i klimat to po pierwsze widzę,że tutaj jako nieliczny bronię tego filmu,bo był dobrym filmem nie wybitnym,ale dobrym i zasługuje na uznanie pirania 3D była też udanym filmem,a jak na dzisiejsze czasy to zobaczyłem chyba po raz drugi 3D w filmie 3D,które nawiasem mówiąc uważam za bezsens,żerowanie na klientach i dodatkowe pieniądze dla producentów itp,ale te rekiny były naprawdę w porządku i zasługuje na 7 na pewno jedynki nie można dać były fajne laski,klimat,aktorstwo zwłaszcza ten Murzyn Malik,a Niezniszczalni to syf.

ocenił(a) film na 1

"klimat" hahaha film wieje tandeta aż się popkorn w kinie rozsypuje -> fakt klimat saharyjski, dużo wiatru i ciężko wytrzymać bez wo(ó)dy.... Rewelacyjny klimat to miał np Death Proof albo Sweeney Todd, jak i wiele zacnych produkcji. Na Filmwebie i IMDB film nawet nie ociera się o 5 -> a to już nędzna ocenka.
Gdybym "Niezniszczalnych" obejrzał w domu to bym się zanudził i pewnie usnął, ale na szczęście poszedłem do kina i totalna młucka wcisnęła w fotel i ogólna tandeta nie została zauważona:) A Nocy Rekinów nawet efekty nie pomogły, które były naprawdę nędzne.

Dodam, że mój duuużo młodszy brat (co ma lat 13) też ledwo wyżył i został wielce zniesmaczony dziadostwem jakim nas uraczono w kinie....A oglądamy razem z wielkim zapałem przeróżnie horrory, od Egzorcysty, przez Piątki i Koszmary kończąc na filmach o zombii czy japońskim GORE (to dopiero ryje beret:P).

użytkownik usunięty
tmaszkal

Jeśli Niezniszczalnych uważasz za lepsze kino niż Noc rekinów to nie ma o czym mówić ja wiedziałem,że to będzie gniot i wolałem iść na inne kino,a Noc rekinów czy pirania to czysta rozrywka ze świetnym klimatem

ocenił(a) film na 1

Pirania jakoś wyratowała się cyckami, a rekiny dno. Nie widzę nic pozytywnego. 1/10

użytkownik usunięty
jaco_13

a właśnie narzekaliście na piranie,że za dużo cycków,a za mało fabuły tutaj macie mniej cycków i lepszą fabułę.ale wiadomo Polak na wszystko będzie narzekał

ocenił(a) film na 1

Po pierwsze cycków nigdy za dużo, a po drugie jaką kur*a fabułę? Rekiny wyglądają gorzej jak w szczękach. Nie gadam z tobą i nie narzekam na wszystko tylko na takie genialne produkcje.

użytkownik usunięty
jaco_13

a czego się spodziewałeś po filmie gdzie rekiny zabijają ludzi filmu w stylu dramat na miarę oskara to czysta rozrywka jak Avatar czy Transformers jak ja chce filmy wyrachinowane to oglądam filmy w stylu Lot nad kukułczym gniazdem czy Zielona Mila,a jak chce rozrywkę to Piranię czy Noc rekinów skoro nie gadasz to po co się odzywasz to trochę nielogiczne jest jak chce się prowadzić z kimś dyskusję

ocenił(a) film na 1

ta

ocenił(a) film na 5
anyerpenno

Gdybyś już mógł zakończyć swoją jak piszesz kariere kinomaniaka to zrób to jak najszybciej. Filmweb wiele zyska na twojej w nim nieobecności

ocenił(a) film na 2
anyerpenno

Jakbym czytał moje dzisiejsze myśleniowe odczucia. 2/10...