Bardzo nieładny film o brudnych ludziach z zaburzeniami psychicznymi. Przez dużą część czasu
krzyczą, wymachują ostrymi przedmiotami i są o coś na siebie źli, a jeden facet chciał nawet
zamordować bliźniaczki - tak mu się w głowie porypało.
Cham przez większość czasu chodził z wybałuszonymi oczami.
Tylko trawniki mi się podobały.
TEN film nie musi ci się podobać ale jednak porusza ciekawe kwestie i próbuje odpowiedzieć na najciekawsze pytania ludzkości. Czy isnieje dominacja mężczyzny nad kobietą? Czy powodem grzechu jest płeć czy to jakie decyzje podejmujemy? Czy na pewno jesteśmy w stanie ogarnąć wolę Boga? I czy to kobieta jest przyczyną zła na ziemi i czy człowiek na darmo otrzymał drugą szansę na zaludnienie ziemi? Czy to jak my widzimy pierwsze dzieje ziemi i księgę GENESIS zgadza się z interpretacją Boga czy z interpretacją Boską czego przykładem było zachowanie Noego pod koniec filmu.
Jeśli to są najciekawsze pytania jakie ludzkość potrafi zadać to jestem załamany :(.
A jakie pytania śą ciekawsze? Nawet w kodzie DA VINCI uznano to pytanie za najciekawsze? A co ciekawe właśnie to pytanie od dawna nurtuje ludzkość.
Nawet w kodzie DA VINCI, powiadasz? Niebywałe. Sądzę, że dużo ciekawsze było np. pytanie co znajduje się na drugim końcu tęczy ale w zasadzie to ta sama kategoria.
Dla mnie dużo ciekawsze jest np. to czy pamięć jest funkcją lub czy świadomość jest praktyczna ale skoro ludzkość lubi inne to niech sobie lubi.