PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103889
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

Myślałam o wybraniu się na ten film do kina w ramach odstresowania po egzaminie. Weszłam tutaj, żeby poczytać opinie na temat filmu, chciałam poznać zdanie ludzi, którzy już go widzieli, czy warto, czy ciekawy, może jakieś przemyślenia na temat postaci czy wydarzeń. Nie przewidziałam o dziwo (do tej pory nie mogę uwierzyć w to, że o tym nie pomyślałam), że film inspirowany wydarzeniami z Biblii będzie miał od cholery komentarzy, których jedynym celem będzie wojna ateiści kontra chrześcijanie i odwrotnie.

No cóż...

użytkownik usunięty
snowdog

Moja opinia o samym filmie, obciążana spoilerami: http://www.filmweb.pl/film/Noe%3A+Wybrany+przez+Boga-2014-622318/discussion/Dobr y%2C+bardzo+niezrozumiany+film,2419531

O, czyli jednak istnieją takie wypowiedzi. Dziękuję.

ocenił(a) film na 5
snowdog

Ja osobiście odradzam, możesz oczywiście sama ocenić, ale zobacz, ze ocena cały czas spada, co już samo w sobie jest jakimś wyznacznikiem...

Tytuuus

No właśnie nie wiedziałam czy ocena spada, "bo film biblijny", czy dlatego, że rzeczywiście się nie podoba.

użytkownik usunięty
snowdog

Ludzie poszli ze złymi oczekiwaniami na ten film, niestety to chyba wpłynęło na odbiór.

ocenił(a) film na 2

No racja, trzeba było nie oczekiwać dobrego filmu.

ocenił(a) film na 7
snowdog

Już przed premierą jak tylko mogli niektórzy stawiali 1 z zasady bo "Bilbijno/chrześcijański".
na rotten 75%, na metacritic 68/100 (z czego 29pozytywnych/8średnich/1negatyw) aktualnie, czyli całkiem dobrze wypada.

islindur

Aha, dziękuję. Oceną na filmwebie staram się nie kierować, biorąc pod uwagę to, że niestety często widzę zjawisko oceniania filmu, który jeszcze nie wyszedł (a nawet spotkałam się z takim, którego jeszcze nie nakręcili).
Wprawdzie jestem katoliczką, ale w przypadku tego filmu nastawiam się po prostu na dobry dramat, myślę, że to chyba dobre podejście. No i chcę zobaczyć Emmę w innym filmie.

ocenił(a) film na 7
snowdog

Niektórzy oceniają przed pl premierą, bo mają możliwość obejrzenia za granicą.
Ja nastawiam się na film oparty o wydarzenia ze ST ale mam w pamięci to, że głównie powstał na podstawie komiksu. Więc będzie to dramat z elementami fantasy luźno związany z ST. No i muzyka będzie genialna - jak zwykle od Mansella w filmach Darrena.

ocenił(a) film na 2
islindur

No Mansell po Requiem to chyba nic tak epokowego nie zrobił, ale i tak w całym tym gównie jakim jest Noe chyba rzeczywiście muzyka jest najlepsza.

ocenił(a) film na 7
nikike

Swan i Źródło jak dla mnie świetne. Ogółem jeden z moich naj kompozytorów :)