Nie jestem zbyt wymagającym widzem, ale ten film zrobił na mnie wrażenie.
Przed seansem w kinie, myślałem sobie "kiedy obejrzę taki film któremu dam 10 bez dłuższego namysłu" i to jest
właśnie ten film :)
Polecam!
Każdy ma inny gust, jeśli się komuś film nie spodoba to już no problem :P
Też nie wydaje mi się bym była niewymagająca, obejrzałam sporo filmów i raczej mam jakieś wymagania. Film bardzo mi się podobał, 10-tki bym nie dała, bo trochę klimat potem mi uleciał pod koniec, ale 9-tkę daję z czystym sumieniem, a film dodaję do swoich ulubionych :)
Tak, chcialam po prostu tylko zaznaczyc, ze gdyby nie ten mniejszy realizm pod koniec to bym dala 10. No ale zgadzam sie 9 jest blisko 9 w moim odczuciu "non stop" to taka rewelacyjna 9 i malo brakuje do 10. Osmioklasisci nie placza ogladalam na youtube, znalazlam przypadkiem. Bylo pod tym samym tytulem.
Oceny powyżej 7 to już kwestia gustu i ulubionych gatunków. ;) Ja dałem tylko 7, bo film był solidny. Wykorzystano stary już pomysł, który był w wielu thrillerach. Klaustrofobiczne zamknięte pomieszczenie, wielu podejrzanych, nie wiadomo komu ufać. Wszystko to wymyślono już w 18 wiecznych powieściach kryminalnych, ale zrobić to dobrze to też jest sztuka. Ciekawym zabiegiem było takie poprowadzenie fabuły aby widź w pewnym momencie podejrzewał nawet głównego bohatera. No i gra aktorska, takie filmy nie wymagają aż tyle od aktora co dramaty, obyczajówki, gdzie generalnie dzieje się to co zawsze u każdego z nas i emocje musi wypracować aktor swoją grą, niemniej na tyle na ile pozwala forma na tyle obsada się wykazała i dobrze, bo widziałem sporo tego typu filmów gdzie drętwi aktorzy zabili cały klimat. W zasadzie większość gwiazd kina akcji swoją grą w moich oczach zabija klimat grozy i napięcia Liam Neeson jest pod tym względem wyjątkowym aktorem. Kiedy pierwszy raz miał zagrać w takim filmie a była to chyba Uprowadzona to miałem wątpliwości, kojarzyłem go z innymi filmami, ale pasuje do takich ról lepiej niż niejeden Stallone czy inny taki.