PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651443}
7,0 96 tys. ocen
7,0 10 1 96461
6,0 29 krytyków
Non-Stop
powrót do forum filmu Non-Stop

Myślałem ze będzie to kolejny film typu pasażer 53 lub podobny,gdzie wszystko jest już jasne od początku,ale Liam Neeson nie zawiódł, w tym filmie sprawcą może być każdy z pasażerów,przez co rośnie napięcie i domysły widzów i o to w thrillerze chodzi.Ten film to nie typowa nawalanka w przestworzach i bardzo dobrze bo jest w nim dużo realizmu i napięcia,a widz zostaje co chwilę czymś zaskoczony.

ocenił(a) film na 8
oscar63

Zgadzam sie z Toba w 100 %

użytkownik usunięty
oscar63

Zgadzam się ale w 99%, bo ten samolot miał potężne uszkodzenie kadłuba, sam ten wybuch był wystarczający dla katastrofy. To co np. spotkało Tupolewa 154 w Smoleńsku można by przy tym nazwać katastrofalnym w skutkach draśnięciem przez brzozę ;p

ocenił(a) film na 7

Ujmę to jeszcze dosadniej i powiem, "kitów nie brakuje... " , mimo wszystko intryga ciekawa , a film zrobiony w starym dobrym stylu , warto :)

użytkownik usunięty
ROBERTHUNT

Ano faktycznie nie brakuje, idąc dalej tym tropem można dodać, że terrorysta działa z zaskoczenia i jeśli już leci z bombą na pokładzie to nie po to by grać w jakieś gierki i negocjować z gościem, który może zagrozić jego planom. Zamachowcy musieli być idiotami, łudząc się, że w jakiś sposób wyszli by z tego cało. Aby taki plan miał szansę powodzenia terroryści muszą poprzez szereg działań strategicznych zmusić kluczowe osoby do bezwzględnego posłuszeństwa. Np. przez szantaż że zabiją rodzinę lub coś w tym stylu, oczywiście bez lipy. A jeśli tak np. było z kontrowersyjnym zamachem na WTC i dlatego nikt nie kiwnął palcem. Oczywiście o ile ten zamach nie był sabotażem ;p

ocenił(a) film na 7

Chm no cóż.... cel jakiś tam był , terrorysta negocjował z Liamem gdyż ten jako pracownik linii lotniczych miał mu pomóc w wydębieniu kasy, potwierdzeniu że sytuacja jest poważna, i jeszcze wzięciu na siebie winy. A że naiwny... :) to się w pełni z Tobą zgadzam, ale nie można zarzucić że planu niebyło :-D

użytkownik usunięty
ROBERTHUNT

A właśnie (wzięcie na siebie winy tzn. przelew na konto Marksa), dobrze że wspomniałeś. I jak się to skończyło ? Każdy wiedział gdzie są te pieniądze, pierwsza rzecz jeśli zamachowcy chcą cieszyć się kasą, muszą mieć zaawansowany i skuteczny plan. Ale porywacze byli biednymi idiotami, nie jakąś al Kaidą czy mafią, gdzie mają środki i układy do opracowania skutecznych strategii. Nawet ja chociaż na tym się nie znam wyraźnie widzę porażkę tego planu. Nie ma co ale im bardziej będziemy się w to wgłębiać prawdopodobnie napiszemy sensowniejszy scenariusz ;p A cała ta zabawa z sms itp. to tylko pic na wodę, dla klimatu ;p

ocenił(a) film na 7

No właśnie mam tak samo jak Ty, najpierw wydawało mi się że chodzi o kase ale na koniec okazało się że w grę wchodzą ważniejsze pobudki odnośnie WTC. Może ktoś uważniejszy nas tu zaraz obu oświeci a jak nie to będziemy musieli oboje obejrzeć jeszcze raz haha. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
ROBERTHUNT

tam coś było że ta kasa sie rozeszła na drobne konta , ale czyje co ( rodzin ofiar wtc ?!?! ) może ktoś dopowie ????

użytkownik usunięty
ROBERTHUNT

Pamiętam ten motyw z (wtopieniem kasy), dla mnie niewiarygodny i mało istotny. Mi się wydaje, że tu jest pies pogrzebany, kasa trafiła na konto Marksa, a na koniec dzwonią do niego i każą oddać forsę. Nic nie było o tym, że kasa wsiąkła tzn. została przelana na dziesiątki lub setki kont i które zostały jakimś cudem "niewidzialne". Konta w legalnych bankach mogą być zablokowane (nie niewidzialne), w przypadku poważnych przestępstw ulega nawet bank szwajcarski. Jakim cudem dwóch/trzech głupków miało by oszukać skomplikowany system bankowy i FBI razem wzięte ? Taką misję pozwolę sobie podsumować cytatem "z miotłą na księżyc" ;p

ocenił(a) film na 7
oscar63

niezły :) jeden z lepszych ostatnio!

ocenił(a) film na 9
oscar63

kolejny bardzo dobry film w jego wykonaniu!! jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem :D

ocenił(a) film na 10
oscar63

No to ludzie ocenkę wyżej na 9 jest to jeden z najlepszych aktorów który ma na swoim koncie dobre filmy nie tak jak nie którzy znani jak Jason Statham który ma 50% dobrych filmów a 50% to gniot co nie jest jego wina choć w sumie zgodził się w tym grać :] ale Liam Neeson i nie sądzę by było inaczej taka jest prawda i to się powinno cenić a co mi tam dam nawet 10 :).

ocenił(a) film na 10
Adameczek1995

Może nie widziałem wszystkich filmów z Liamem ale takie klasyki jak seria Uprowadzonej czy Tożsamość nic dodać nic ująć nigdy się nie zawiodłem na filmie w którym grał :]. No i nie zapominajmy że ma 61 lat oby grał facet jak najdłużej Thriller Akcja dla mnie to mistrz :D