PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000917}

Nosorożec

Nosorih
2021
5,9 1,4 tys. ocen
5,9 10 1 1412
5,2 12 krytyków
Nosorożec
powrót do forum filmu Nosorożec

W porównaniu do Polskich filmów o mafii, ta produkcja wypada dość słabo. Mam wrażenie, że wszystko pędzi w tym filmie. Jakoś pominięte jest jak główna postać "dochodzi" na szczyty władz mafijnej grupy. Ukazane jest to w dość okrojony sposób. Obraz skupia się głownie na imprezach, chlaniu i bijatykach, gdzie w polskich filmach o mafii jest to głównie tłem do całej reszty wydarzeń, tutaj jest to jakby głównym przewodnim motywem. Obraz do obejrzenia na raz i zapomnienia… 5/10

Bambim

Zauważyłem, że masz pokaźną bazę obejrzanych produkcji, masz jakieś ulubione polskie filmy z gatunku kryminałów?.

ocenił(a) film na 5
buterfly

Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa; Pitbull. Ostatni pies; Prosta historia o morderstwie; Pitbull. Niebezpieczne kobiety; Pitbull. Nowe porządki; Git; Ziarno prawdy; Służby specjalne; Drogówka;

Bambim

Dzięki za polecenia najbardziej interesuje mnie Drogówka.

ocenił(a) film na 8
Bambim

A dlaczego ominoles kultowe MIASTO PRYWATNE???

ocenił(a) film na 5
punisher822_filmweb

Bo jeszcze nie widziałem... dzięki za podpowiedź, muszę obejrzeć

ocenił(a) film na 8
Bambim

BAMBIM...MIASTO PRYWATNE powinno być za darmo na cda.Ja tam oglądałem.Film powstał kilka lat przed MLODYMI WILKAMI i nie uwierzę w bajki że twórca M.W nie widział nigdy M.P. Oba filmy są fabularnie podobne tyle że w M.P mamy wulgarne brutalne kino a M.W ugrzeczniono na maksa i ewidentnie zrobione pod nastoletnich czytelników bravo i popcornu.

ocenił(a) film na 5
punisher822_filmweb

no teraz to już muszę obejrzeć... :-)

ocenił(a) film na 8
Bambim

Napisz mi jak wrażenia po M.PRYWATNYM.Nie jest to może kopia mafii pruszkowskiej i filmowi gangsterzy nie wyglądają bardzo groźnie ale nadrabiają świetnymi dialogami i tym co robią. Marzy mi się świetny brutalny film o prawdziwej mafii pruszkowskiej do którego zostanie zatrudniony masa lub inni i pokażą nam prawdziwy świat tamtych czasów. Taki brutalny brudny pełen prostytutek i policji która się ich naprawdę bała robiąc tak by ich nie łapać. Historia mafii pruszkowskiej to gotowy scenariusz na film którego nawet w USA nie widzieli. Może kiedyś to zrobią dobrze. Są historie które aż się proszą o film kinowy!