PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=763603}

Nowi mutanci

The New Mutants
2020
5,3 17 tys. ocen
5,3 10 1 16708
5,9 36 krytyków
Nowi mutanci
powrót do forum filmu Nowi mutanci

Nietypowi mutanci

ocenił(a) film na 6

Film według mnie jest niezły. Zupełnie inny niż wcześniejsi X-meni (pod kątem historii). Efekty specjalne - takie X-menowskie. Fabuła - potencjał był, trochę wykorzystany, a trochę nie. Gra aktorska - typowo X-menowa. Najsłabiej wypadła (moim zdaniem) Maisie Williams. Gdyby mniej czasu poświęcono na wątek romansu a więcej na historię lęków postaci, to wyszło by to filmowi na dobre. Szkoda, że nie ma szans na kolejną część Nowych Mutantów. Moim zdaniem te kilkanaście PLN na ten film nie było stratą.

ocenił(a) film na 5
Juna_3

Ja jestem rozczarowana. Spodziewałam się bardziej kina akcji w stylu X-Menów a nie horroru dla nastolatków. Film, który tak naprawdę nie wzbudził we mnie, fance X-Menów, żadnych pozytywnych emocji.

ocenił(a) film na 6
gabi_2

To już nie są czasy X-menów. Tamte filmy kiedyś robiły wrażenie, dziś oglądało by się nowe części jak nowe Jumanji.

Juna_3

taa cos w tym jest, ostatnie dobre xmeny to DOFP a apocalypso i dark phoenix to juz troche mielonka ;/

ocenił(a) film na 6
fmarshall27

Mnie Apokalipsa akurat się nawet widziała. Mroczna Feniks tak średnio, ale tragiczna też nie była. Przyszłość bardzo mi się podobała, ale oglądając ją ostatnio ponownie takiego wrażenia już na mnie nie wywarła.

ocenił(a) film na 8
Juna_3

Wczoraj akurat oglądałem Apokalips i ten film ma swoje problemy (głupotki jak np. ta czwórka co przeszła na stronę zła od tak, albo wątek Magneto któremu znów zabili bliskich ;/) ale też plusy (scena z Quicksilverem! cameo Wolviego, efekty specjalne)

Zdecydowanie najlepsza część to First Class - to jak tam zażarło wszystko jest niepojęte - dramat postaci, napięcie, sceny akcji, muzyka - no pozamiatali

ocenił(a) film na 6
dezertx

Kiedyś zrobię sobie wieczorek/weekendzik filmowy (ach, te czasy LO... :) ) i obejrzę wszystkich X-menów w chronologicznej kolejności wydarzeń i sprawdzę, czy nadal tak samo podobają mi się te filmy. Chronologicznej na ile się da. Mam to o tyle ułatwione, że posiadam wszystkie filmy Marvela, które wyszły na DVD/BR. Poza Kapitan Marvel, której nie mogę zdzierżyć (bardziej aktorki niż filmu) i póki co szkoda mi te kilkadziesiąt PLN na nią wydawać.

ocenił(a) film na 8
Juna_3

Z tym trochę ciężko jeśli chodzi o chronologię bo Przyszłość która nadejdzie zmienia wszystko. Lepiej oglądać tak jak wychodziły - najpierw stara trylogia i od first Class nowe części.
A z Wolverinem to od Genezy do Logana

ocenił(a) film na 6
dezertx

Ja widziałem wszystkie filmy po kilka razy, ale chyba jeszcze nigdy chronologicznie. Kiedyś to nadrobię. ;)

ocenił(a) film na 3
Juna_3

No i cały film, trochę ciekawy, trochę nie. Tak mnie wciągnął, ze 3/4 przespałam. Niestety, ale nie umywa się do poprzednich części X-menów. Jestem mega rozczarowana...