Smoleńsk ? A proszę bardzo - godzina katastrofy - 8:41, data 10.04.2010, numer boczny samolotu 101
(8+4+1)+(1+0+4+2+0+1+0)+(1+0+1)=23
Ta.. tak jak każda inna liczba. Kwestia podłożenia odpowiednich danych. Równie dobrze, w każdej dacie można się doszukać obecności liczy pi, czy przykładowo e^3 -.-"
Hahaha mi tam liczba 23 przynosi szczęście, całe życie za mną chodzi albo to ja za nią. Mam nadzieję, że to pierwsze.
Jest godzina 21:49..... Wiecie, co to znaczy? To znaczy, że jak weźmiemy dwie pierwsze cyfry: 21, dodamy do nich 4 = 25 dodamy 9 = 34..... I odejmiemy 11 = 23.... Ku*wa! Przeklęta liczba! Ja się urodziłam dnia 26 i tak sobie kurczę pomyślałam, że jak odejmę 3, to mam 23... Nie mogę spać. Ta liczba mnie prześladuje. Dzisiaj w nocy obudziłam się o 04.46. Suma tych cyfr to 14. I tak sobie obliczyłam, że mogę spać jeszcze 9 minut, bo budzik miałam ustawiony na 04.55.... 14+9=23... Przypadek? Nie sądzę.
ogladalem drugi raz.... mysle sobie, a zobacze ktora godzina...patrzam....1:22 . Przypadek.... :P
jak czegoś szukasz na siłę to znajdziesz .... każda w ten sposób liczbę można przyporządkować
napisałeś 11 + 9 + 2 + 1 = 23
11 wrzesnia 2001 wszystkie liczby rozdzieliłeś poza 11... przez co to jest głupie bo równie dobrze mógłbyś sobie dobrać tak:
1+1+9+20+01 gdybys szukal iczby 32 - "odwróconej 23" :D i to jest jedynie przypadek, bo równie dobrze moglbys szukac liczby 41, czyli
11+9+20+01
ciekawiej byłoby gdyby 23 wychodziło w bardziej prosty sposób np 1+1+9+2+0+0+1 ...bez większego kombinowania, ale w większości przypadków tak nie jest....
zwykła liczba, jak każda inna :)
itd itd itd z większością przypadków
widzicie, to co chcecie widzieć - było to nawet powiedziane w filmie - ta liczba nie ma nic w sobie nadzwyczajnego, już bardziej liczba Pi, ale to też tylko bardziej wyobraźnia niż fakt - liczbą Pi fa się opisać wiele kształtów w naturze, bo po prostu składają się z krzywych :)
PS komentarz napisałem dnia 04.03.2014
4+3+2+14 = 23 :D ale
4+3+20+1+4 = 32 :D ale
4+3+2+1+4 = 14 , odwrocenie 41, a co napisalem wczesniej
11 wrzesnia 2001
11 + 9 + 20 +1 = 41 -
czyli tak by bylo gdybym szukal 41, nawet w dacie ataku bym ja znalazl
juz rozumiecie :) ?
Cały wic z liczbą 23 polega na tym, że zbudowana jest ona z pierwszych hehe liczb pierwszych 1 i 2 (2 i 1+2 = 2 i 3 ). Z tych cyfr złożyć można każdą jedną liczbę - od 3 aż do nieskończoności. Stąd tak łatwo odnaleźć daty, numery itp. których wyliczenia potwierdzą "wyjątkowość" tej liczby. Reżyser uważał w szkole na arytmetyce, jak widać ;-)
hmmmmm to ja mam zagadke
trzy swinki szly na impreze ale nie wypadalo im sie zjawic z pustymi rekoma wiec postanowily kupc flaszke
ze byly niepelnoletnie musialy poprosic wilka by ja kupil
wilk zebral kase - kazda swinka wylozyla na polowke po10zl - i poszedl do sklepu
monopol prowadzil niedzwiedz - sprzedal wilkowi butelke luksusowej za 25 zl
wilk spotkawszy sie ze swinkami wrecza im flaszke
nie wiedzac jak podzielic reszte kasy - oddaje kazdej ze swinek po zlotowie a sam zgarnia dwa zyle drogowego
teraz troche matmy
wychodzi na to ze kazda ze swinek dala na flaszke po 9 zloty - chyba sie zgadzacie?
9x3=27 plus 2 zlote wilka = 29
GDZIE PODZIALA SIE ZLOTOWKA?
reasumujac - wszystko zalezy od tego kto prowadzi obliczenia