średnia ocen = 7
rok produkcji = 2007 = 2+0+0+7 = 9
data wydania na dvd = 19 paźdzernika = 19.10 = 1+9+1+0 = 11+0 = 1+1 = 2
tytuł "Numer 23" = 2+3 = 5
no nie jest horrorem :) Ale widać tvn zapakowało go do jednego worka :)
"Słaby"? Na reklamówce raczej dobrze się prezentował (jeśli oczywiście chodzi Ci dosłownie o to, że film jest słaby, chyba, że chodziło o niższy gatunek po horrorze), i trzeba obejrzeć Jima, chyba jeszcze nie grał w thrillerze, zobaczę jak wypadł w takim gatunku. Zazwyczaj gra ekscentryków w komediach :)
Carrey grał wcześniej w świetnym (według mnie) dramacie sci-fi, który miał elementy thrilleru ("Zakochany bez pamięci"). Tytuł wydawał mi się tandetny i kojarzył z komedią romantyczną, ale powiem tyle: w porównaniu do filmu "Numer 23" Jim w "Zakochanym bez pamięci" jest o wiele lepszy :)
pamiętam ten film - rzeczywiście tytuł jest mylący - kojarzy się ze wspomnianą komedią romantyczną. I dobrze, że Jim od czasu do czasu bierze udział w takich produkcjach, przez to nikt mu nie może zarzucić, że gra cały czas w mało ambitnych komediach :-) (ale jednak dobrych komediach :-)) . "Zakochany bez pamięci" jest filmem niespotykanym, nieposkładanym, w którym teraźniejszość głównego bohatera przeplatała się z wypadkami, które już miały miejsce w jego życiu. Ogólnie mówiąc ten film był bardzo smutny. Gdy bohaterowi się zdawało, że już złapał szczęście, ono gdzieś uciekało. A co do "Numeru 23" - to był całkiem niezły :-) Reżyser miał dobry pomysł, by poświęcić go symbolice liczby "23". Miejscami zawiodły mnie trochę dialogi, niektóre były średnie. Za to zdjęcia były niezłe i ogólny klimat oraz charakteryzacja. Jim Carrey wyglądał świetnie jako detektyw :-) Znacie może jeszcze jakieś filmy, w których zagrał Jim, ale nie komedie? Np. jakieś thrillery, dramaty.