O dziewczynie skaczącej przez czas

Toki o Kakeru Shōjo
2006
7,6 16 tys. ocen
7,6 10 1 15679
7,0 7 krytyków
O dziewczynie skaczącej przez czas
powrót do forum filmu O dziewczynie skaczącej przez czas

Doładowanie "skoku"...

użytkownik usunięty

o co w tym chodzi...

użytkownik usunięty

Ogólnie była mowa, o tym że skok można wykonać zarówno w przyszłość jak i w przeszłość...ale pomijając to. W pewnym momencie Makoto wykorzystuje swój ostatni skok, po czym pojawia się Chiaki, który również "rzekomo" nie może wrócić bo zużył swoje przeniesienie w czasie.
Nagle Makoto zauważa że jej licznik skoków zwiększył z 0 na 1 - dla czego? jak? po czasie się odnawia? Czy Chiaki się cofnął jakiś czas wstecz? (mimo że powiedział iż nie może już skakać - jego wskaźnik mrugał ale może to był właśnie jego rezerwa).
Pomijając. Makoto cofa się do momentu w którym natknęła się na urządzenie do skoków i jej licznik się nie odnowił, tak jak w przypadku poprzednich skoków, którymi się bawiła. Więc skąd się wzięły możliwośći skoku Chiaki'ego (który wykorzystał do powrotu w przyszłość) i Makoto (która mu "pomogła odzyskać skok")

Z tego wszystkiego co napisałem wynikałoby, że skoki im się odnawiają :S

użytkownik usunięty

I jeszcze zapomniałem napisać o tym że w pewnym momencie Makoto zauważa znak na ręku i myśli że to cyfra 90 (tak na prawdę 06) a po kilku cofnięciach miała 80 (czyli 08) - więc co? 2 skoki się jej dodały...
Więcej jest sytuacji, przy których można by gdybać ale ta mnie zaciekawiła najbardziej. I jeśli ktoś ma jakieś teorie lub wie o co chodzi to proszę o opisanie.

ocenił(a) film na 7

Tuż przed wypadkiem Kousuke Makoto wykorzystała swój ostatni skok (rozmawiając przez telefon). Kousuke zginąłby, lecz wtedy to Chiaki, który również miał ostatni skok zmienił przeszłość, z tym, że nie wiadomo jak daleko się cofnął. Nagle wskaźnik Makoto podskoczył, więc Chiaki musiał cofnąć się na tyle, że Makoto nie zdążyła zmarnować skoku podczas rozmowy telefonicznej. Tak więc Makoto zachowała ostatni skok dzięki Chiakiemu. Ten właśnie ostatni skok (który Makoto miała dzięki temu, że Chiaki zmienił historię) główna bohaterka mogła wykorzystać, by cofnąć się do momentu zanim to Chiaki zużył ostatnią szansę. Tym razem to ona zapobiegła zmarnowaniu przez niego skoku i właśnie dlatego chłopak mógł wrócić do swoich czasów.
Zamotane to trochę. W każdym razie chodzi o to, że najpierw Chiaki zapobiegł zmarnowaniu skoku przez Makoto, by później ona ten właśnie "ocalony" skok wykorzystała, by zmienić przeszłość, w której Chiaki wykorzystuje ostatnią szansę. Mam nadzieję, że zrozumiesz coś z tego, co napisałam :D

ocenił(a) film na 8
eliz_0411

Dokładnie tak było. A liczba, która pokazana była na ręce Makoto to 05 a nie 08. Czyli wszystko sie zgadza.