Problemy nastolatków przedstawiono tu w bardzo oryginalny sposób. Skoki w czasie dodają filmowi magicznego uroku. Dużo świetnego humoru, ale nie debilno-zboczonego jak w wielu filmach o tematyce szkolnej. Odpowiednia dawka dramatyzmu, jednak nic nie jest tu przesadzone. Postacie dające się od razu polubić zwłaszcza Makoto :P no i troszkę nieoryginane przesłanie: "Będąc młodym otwórz sie na świat i wykorzystaj chwile kóre masz" ale podane w niebanalny i nowatorski sposób. Grzech nie obejrzeć
Film oglądało mi sie (dziś) przyjemnie :D
Jak już wspomniał mój poprzednik ( CaNiS LuPuS ), film ukazuje problemy nastolatków w ciekawy i niecodzienny sposób z lekką nutką ciekawości, akcji wstecznej i humoru (nie pojawiają się żadne wątki zboczone, przez co psychika nasza nie ucierpi na oglądaniu tego "przepięknego" filmu).
Scenatiusz zrealizowany w gatunku Sci-Fi i Anime przez co może wydawać sie mało realny lecz tak nie jest :P
Problemy są jak najbardziej aktualne, jak i sposoby uciekania od nich i całego swiata.
Przyjemnego oglądania :-)
PS: Ja oglądałem wersję HD (Japanise Audio, English Subtitle) i takową wersję polecam :P