PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=846413}

O wszystko zadbam

I Care a Lot
2020
5,9 58 tys. ocen
5,9 10 1 58286
5,4 52 krytyków

O wszystko zadbam
powrót do forum filmu O wszystko zadbam

Czy komuś jeszcze scena ucieczki z tonącego auta wydawała się kompletnie absurdalna? Czy to thriller, czy to komedia...

152
bloidas

Ostatnie pół godziny to jednak komedia. Szkoda, ponieważ posiadał potencjał

bloidas

Super potencjał. Wiecie co jest najgorsze? Właśnie to rozczarowanie, z tak mega początku, tak upaść nisko. Jeszcze ten karzeł co spał ze świniami, myślałem że z niego jakaś gruba ryba... A ten poszedł jeszcze z nią na układ, po takim upokorzeniu.

bloidas

Absurd goni absurd. Tragedia. Straszny gniot.

bloidas

Kpina z widza to scena, gdy jest w kopalni przywiązana do krzesełka. Twardzielka, no niech to!

dobrypiatek

heh dokładnie tak

bloidas

To jest scena tym bardziej debilna, że NIEMOŻLIWE jest wybicie okna z samochodu znajdującego się pod wodą, i to jeszcze na takiej głębokości. Pogromcy mitów to testowali. Napór wody jest tak duży, że nic się nie da zrobić.

celebes

A nie testowali przypadkiem sytuacji w której wewnątrz nie ma wody?

celebes

Po wpadnięciu samochodu do wody szyba była już popękana. Może to coś zmienia.

celebes

To jest satyra więc w sumie podgatunek komedii. Zatem wszystko się zgadza

celebes

W filmie okno było otwarte, więc woda już była wewnwtrz, ale to i tak idiotyzm. Marli ledwo udało się wybudzić a już nogami wybiła szybę będąc w wodzi (BMW powinno ich za to pozwać!!!) i wypłynęła kilka metrów w górę.. I to wszystko będąc kompletnie pijaną i pobitą.
Chuck Norris w spódnicy.

Kubala_82

No, to właśnie chciałam napisać, dzięki. Pijana, po chloroformie i pobiciu..

bloidas

Najbardziej śmieszy mnie słabość mafii. Ale dostałem zakończenie na jakie liczyłem.

kryslav

Chyba każdy czekał aż umrze ;)

oscarns

Ja czekałam na jakąkolwiek jej karę. Ale w sumie egzekucja też. Też mi podeszła. Okropna główna bohaterka.

ignis_2

Ja byłem żądny tortur ;(

Bzium_3

Ja też ;) Obcęgi, lutownica w dupie i te sprawy, a dostałem gadającego karła.

oscarns

Dokładnie, do samego końca czekałem , aż tu nagle pan w czapeczce okazał sie ratunkiem :) ukłony dla niego, uratował film :D

kryslav

Już myślałam,że się nie doczekamy jej kary.

kryslav

Zakonczenie wynagradza no i to jest satyra bardziej,tak wiec przymknac oko trzeba.

bloidas

Bo to powinna być od początku full komedia gangsterska jak Boski chillout, albo full Thriller.
Mix nie wyszedł. Nie tak łatwo być Guyem Ritchie/Quentinem Tarantino/ braćmi Coen

bloidas

Przegiąłeś z tym tytułem wątku. Brzmi tragicznie.

bloidas

jakby zatonęła, a ta druga się zagazowała to bym dał 7/10, a to tylko 5, i to też naciągne 5

bloidas

tak, ta scena była okropna i jeszcze jak jej się to udało pod wpływem alkoholu i jak można tak długo się topić i nie umrzeć, to samo się tyczy drugiej dziewczyny, która zatruła się gazem

kasiakasia_10

Z jednej strony każdy kibicuje Tyronowi, bo w końcu chce uratować matke, no ale chwilaaaa czy on aby nie jest z mafii, nie okradał "swoich" co swiadczy powiedzmy o paskudnym charakterze, nie wspominajac o wykorzystywaniu mlodych dziewczyn do szmuglowania "czegos". Jego matka, tez mogla mieć swoje za uszami. Wiadomo, wchodzę troszkę głęboko w film, ale kurde, jestesmy kierowani emocjami ze biedna Pani Peterson, ale tak naprawdę nie ma w tym filmie pozytywnych bohaterów, dla mnie finał taki że ona ginie w tym BMW co jest wiadome, wydostanie sie to bzdura, ew sama zostaje ubezwłasnowolnieniona i zamykana gdzies, a Tyrona znajduje mafia i tez eliminuje

bloidas

Witam w klubie, od połowy ten film staje się nieświadomie czarną komedią, chuda Pike prawie jak komanos z Mossadu. Raczek chyba oglądał jakiś inny film, albo ocenił wysoko za wątek LGBT (który akurat tutaj pasuje) - bo chyba nie za scenariusz

bloidas

Bo to chyba czarna komedia jest, prawda? Film Średniak - 3/10

Masta_NasS

3 to kpina,film ma dobra muzyke,Pike i daje kuksanca wielu patologiom spolecznym.

aronn

OMG, muzyka jest beznadziejna...

ekjg

Muzyka robi klimat ciezki.

aronn

No tak, faktycznie,