PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 45 tys. ocen
6,4 10 1 45158
6,4 65 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Liczyłem na jakiś powiew świeżości a wychodzi na to że znów będą odgrzewane kotlety. Znów obcy będzie polować na główną bohaterkę w postaci kobiety. Na prawdę nie można spróbować czegoś innego? Najpierw 4 części z Ellen Ripley później Prometeusz z Elizabeth Shaw następnie Przymierze z Daniels a teraz znów kolejna kobieta. AHA. Nie zapominajmy o AvP i Lex Kline. Boże jak ja bym chciał zobaczyć coś na wzór Obcego 2 gdzie polowałby na jakiś zespół marines albo jakiegoś zespołu na wzór ekipy z Predatora. Niech choć raz będzie głównym bohaterem ktoś inny niż kobieta.

ocenił(a) film na 7
Retro3

Jak dla mnie przydala by sie kontynuacja obcych 4, gdzie istoty te pod koniec trafiają na ziemię.

ocenił(a) film na 4
Retro3

W AvP2 masz faceta ale chyba wiesz, bo nie wspominasz o tym filmie.

Ja chyba niekoniecznie chciałbym zmiany na faceta - lubię to konsekwentne trzymanie się kobiet jako bohaterów horroru. Przynajmniej walczą o przetrwanie. W 2ce wpuścili sporo facetów z bronią i co? Wybili masę obcych. W 4ce też. AvP i AvP2? Predatorzy w tych filmach to samce i wybili masę obcych. Daj do Obcego silnego męskiego protagonistę a cała rasa Xenomorphów zostanie wybita i nie będzie kolejnych odsłon XD