PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 45 tys. ocen
6,4 10 1 45178
6,4 65 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Rotten - 86% widownia, 81% krytycy
IMDb - 7.5/10
Filmweb - 6.3/10 xD

Rozwalają mnie oceny ludzi i te wypociny i mądrości znawców. Ale nasz polski mental tu wychodzi na wierzch niestety. Dobrze to my potrafimy narzekać i marudzić. Ciężko nas zadowolić.
Chyba już mało kto zwraca uwagę na ocenę na filmwebie.

ocenił(a) film na 6
Sprytny_

Podbnie jak i twórcy komercyjnych filmów coraz mniej zwracją uwagę na inteligencję, spostrzegawczość, pamięć i zdolność zadawania pytań u widzów.

ocenił(a) film na 7
Sprytny_

Tak nie zwracasz uwagi, że musiałeś aż napisać ten post. Coś cię ewidentnie boli.

ocenił(a) film na 5
Sprytny_

A może potrafimy właśnie myśleć oglądając filmy, a nie tylko bezmyślnie się gapić? Odnieś się do argumentów, które są tu rzeczowo opisywane. Bo sugerowanie się "mentalnością" innych narodów w ocenie filmów, to raczej nic mądrego.

użytkownik usunięty
mordachamordasinski

A może to owe zgniłe pomidory są taprawdę mało co warte.

mordachamordasinski

Romulus jest tylko przykładem. Wiadomo każdy ma swój gust ale nie raz byłem zniechęcony ocena z filmweba porównałem z innymi, dałem szansę filmowi i okazało się, że tu film jest bardziej niedoceniony.

ocenił(a) film na 5
Sprytny_

Ale czy powinno się zawyżać oceny filmu, który nam się podobał, bo innym podobał się mniej? Pamiętaj, seria ma swoich fanów, którzy mogą się czuć rozczarowani, ponieważ Alvares wszystko dostał na tacy od poprzedników (nawet pomoc od samego Scotta) i nie chciało mu się wysilić na nic innowacyjnego, nawet na fabułę. Tak, że ja się nie dziwię, że ktoś potraktował go jak plagiatora.

ocenił(a) film na 8
mordachamordasinski

Tylko, że to kolejny film który miał dużo jedynek zanim ludzie go obejrzeli na filmweb, więc z tymi ludźmi jest coś nie tak ;)

ocenił(a) film na 5
arieljarosz

Niczego takiego nie zauważyłem i nie za bardzo można stwierdzić kiedy ktoś oceniał film, jeśli strona została utworzona przed premierą. Równie dobrze można zarzucić wysoko oceniającym "Romulusa", że robią to w celach manipulacyjnych motywując to tak jak autor posta, a nie szczerze.

ocenił(a) film na 7
mordachamordasinski

Czego innowacyjnego oczekujecie od serii która powstała ponad 40 lat temu i ksenomorf jest postacią popkultury? Poprzednie części też miały głupotki wplecione i człowiek nie narzekał ze Ripley wysyła w kosmos królową Obcych trzymając się drabinki xD Romulus jest sprawnie zrobionym popcorniakiem na 7 i rozrywką, która nie udaje ze miala byc czymś więcej. Nic więcej od tych filmów nie oczekuje.

ocenił(a) film na 5
Spartakus22

Rozumiem, że odpowiadasz na mój komentarz wyżej ;). Skoro jesteś tak wyrozumiały co do Alvareza, to dlaczego nie dla fanów "Nostromo"? Moim zdaniem my mamy większe prawo do nerwa, niż "popcorniacy". Wam w sumie obojętne. Nie wiem z czym macie problem, skoro wisi Wam cała opowieść, której częścią jest nawet "Przymierze". A "Romulus" nie jest. Jest dla "popcorniaków" - jak napisałeś.

ocenił(a) film na 8
mordachamordasinski

Nie mówię nawet tylko o tym filmie, ale o innych również

ocenił(a) film na 5
arieljarosz

chyba z dzisiejszym pokoleniem jest coś nie tak (smartfonowe zombie)

Sprytny_

Instrukcja obslugi RT. Naciśnij na te 81% krytyków i masz pokazaną średnią ocen. Obecnie wynosi 6.9/10.

ocenił(a) film na 4
Sprytny_

Odkąd pamiętam Filmweb ma bardziej rygorystyczne i niższe oceny niż IMDb

ocenił(a) film na 5
Sprytny_

https://www.youtube.com/watch?v=KsQGq1X2tOA

ocenił(a) film na 5
Sprytny_

nie bądź śmiesznym mówisz o dzisiejszych małolatach?

Sprytny_

Najlepiej mieć w ogóle gdzieś te oceny. Bo są z tyłka.