PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44283
6,4 61 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Dlaczego Android Andy uzywa tego samego zwrotu co Ellen Ripley kilkadziesiat lat pozniej? Dlaczego glowna bohaterka krzyczy to samo co Ellen Ripley pare lat wczesniej? Dlaczego android Room wyglada jak android Ash ale ma twarz jak filtr z instagrama?

ocenił(a) film na 8
boorack

Ja bym dorzucił jeszcze kilka i to poważniejszych wpadek. Pytanie czy za to trzeba zaniżać ocenę do 5. :)?

ocenił(a) film na 6
zeke9

A po co zawyżać do 8?;)

ocenił(a) film na 8
boorack

Zaniżanie oceny jest czymś gorszym. ;) Na tle innych filmów o obcym może sprawiedliwsza by była 7, ale 8 dałem ze względu na słabą konkurencję w obecnych czasach. :P

ocenił(a) film na 6
zeke9

Nie uwazam bym zaniżał ocene, dałem tyle ile uważam, że zasługuje :)

ocenił(a) film na 8
boorack

Spoko, Twoje prawo. ;) Rozumiem, że The Room jest u Ciebie poza skalą. :P

ocenił(a) film na 6
zeke9

Nie widze zwiazku :)

ocenił(a) film na 8
boorack

No pewnie, że nie, bo tym razem piszę Twojej skali ocen.;) Skoro tak nisko oceniasz Romulusa to jak możesz sensownie ocenić słabsze produkcje. Wszystkie wrzucisz do jednego worka? :P

ocenił(a) film na 6
zeke9

Oceniam Romulusa wzgledem innych czesci sagi, ktora znam i lubie; mam prawo do swojej oceny; bo oceny sa subiektywne. bede oceniac jak chce i nikomu nic do tego

ocenił(a) film na 8
boorack

Spoko, tak tylko pytam. ;)

użytkownik usunięty
zeke9

Nie ma słabszych produkcji od tego kału.

ocenił(a) film na 8

Nawet AvP? :P

użytkownik usunięty
zeke9

Oczywiście. AvP było kiepskie ale miało swoją tożsamość. A to jest zasranymi popłuczynami po rzygowinach mr Alvareza.

ocenił(a) film na 8

Niezbyt obiektywne jest to stwierdzenie. :)

użytkownik usunięty
zeke9

Jak najbardziej subiektywnie obiektywne.

ocenił(a) film na 8

Nie wybrnąłeś. :P

użytkownik usunięty
zeke9

Daj pokój.

ocenił(a) film na 8

Ok, pokój. ;)

ocenił(a) film na 1
zeke9

To jest zawyżanie...

ocenił(a) film na 8
tomaszstasiak81

Twoja ocena tego filmu mówi wszystko. :D

ocenił(a) film na 1
zeke9

Owszem, nie mam zaburzeń percepcji, w twojej skali 8 pasażer powinien mieć kilkadziesiąt...

ocenił(a) film na 8
tomaszstasiak81

Ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem się zmieścić w skali 1-10. :P Biorę też pod uwagę realia/czasy w których dany film powstaje. ;)

ocenił(a) film na 1
zeke9

I znów logika....a 1 znajduje się poza tą skalą? Właśnie o tym piszę powyżej, tak wysoką ocenę może wystawić jedynie ktoś tak lotny...

ocenił(a) film na 1
tomaszstasiak81

U mnie ocena obydwu mieści się w tej skali, i zgodnie z filmwebowym opisem ocen jest adekwatna...

ocenił(a) film na 8
tomaszstasiak81

Rozumiem, że The room, Plan dziewięć z kosmosu i Zombiebobry też oceniasz na 1? :P Równie dobrze mógłbym wszystkim filmom, które obejrzałem wystawiać 10. :) Nie ma to jak wrzucanie wszystkiego do jednego worka. :D Może i się mieścisz w skali, ale z niej nie kożystasz. :P

ocenił(a) film na 1
zeke9

Bardzo możliwe, nie widziałem ich...Nie mam jakichś urojonych worków, oceniam to co widziałem, a widziałem w pełni zasłużone 1, zresztą wystarczy zerknąć żeby zobaczyć że wystawiłem wszystkie oceny dostępne w skali....

ocenił(a) film na 8
tomaszstasiak81

Rozumiem, że mogłeś nie widzieć tych filmów i nie polecam, :) ale gdyby jutro wyszła 2 część Romulusa pod każdym względem znacznie gorsza to byłbyś zmuszony ten nowy film ocenić tak samo - gdzie tu sens? Sam sobie zawężasz skalę ocen. ;)

ocenił(a) film na 1
zeke9

Znów jakieś dziwne wymysły, ten jest nieporozumieniem, tamten byłby również... Rozumując w ten sposób to każdy lepszy film trzeba oceniać wyżej....tu dopiero brakło by skali...parafrazując...gdzie tu sens. Pozdrawiam i wychodzę z błota.

ocenił(a) film na 8
tomaszstasiak81

Warto wyrobić sobie jakieś punkty odniesienia. ;) Skoro tak nisko cenisz Romulusa to znaczy, że mało widziałeś. :P Może obejrzyj któryś z tych filmów i zrozumiesz co robisz. ;)