PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44283
6,4 61 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Nareszcie!

ocenił(a) film na 9

Po tylu niewypałach tej marki w ostatnich latach w końcu się udało nagrać coś naprawdę dobrego z tego uniwersum. Gęsty alienowy klimat, doskonała gra aktorska, dopieszczone efekty i klika mega smaczków dla fanów. Piękne odbicie od dna. Polecam

ocenił(a) film na 7
adam_bandach

jakich niewypałach? może czegoś nie oglądałem.

ocenił(a) film na 9
Boskigrom

Prometeusz/przymierze/AVP/AVP2

ocenił(a) film na 7
adam_bandach

Zyski:
Prometeusz 270 mln
Przymierze 144 mln
AvP 117 mln
AvP2 89 mln
o jakich niewypałach piszesz?

ocenił(a) film na 9
Boskigrom

kolego od kiedy dla ciebie dobry wynik finansowy = dobry film? Serio te gnioty AVP to dobre filmy dla Ciebie?

ocenił(a) film na 8
adam_bandach

Dokładnie, AvP to najgorsze co wydarzyło się w tej serii

ocenił(a) film na 7
adam_bandach

Od nigdy. Nigdy nie powiedziałem tego co mi tu próbujesz imputować. Nie można natomiast nazwać niewypałem filmu który zarobił 100 mln dolarów. AvP zostało stworzone przez 20th Century Fox, a naczelną ich zasadą, tak jak każdego innego przedsiębiorstwa na świecie, jest generowanie zysków. Tu zarobili sporo pieniędzy, a ty mówisz że to niewypał. Absurd totalny.

Boskigrom

Niewypałem jest np. to, że nie wiesz jak wylicza się zyski z filmu (nie polega to na odjęciu budżetu od zarobku w kinach - tak jak to zrobiłeś - bo te nie pracują za darmo).

ocenił(a) film na 7
Nabongodonozor

Niewypałem jest wg ciebie to, że czegoś niby nie wiem. Zajrzyj do słownika języka polskiego bo nie wiesz co te słowo oznacza i jak go używać. Nie dość, że film AvP był sukcesem finansowym dla 20th Century Studios to jeszcze kina zarobiły na nim kupę szmalu.

adam_bandach

Idę w środę, już nie mogę się doczekać

użytkownik usunięty
adam_bandach

Menelowi poleć

ocenił(a) film na 4
adam_bandach

AvP to faktycznie gnioty ale Prometeusz przy tym produkcie Disneya to prawdziwe arcydzieło. Tam był jakiś zamysł, fabuła i dorzy aktorzy. Tu masz tylko rzemieślicze kopiowanie innych twórców aliena i nie dodanie absolutnie niczego od siebie chyba że masz na mysli bohaterów przebudzenia mocy to zgoda. Każdy Alien do cześci 4 (ten był z resztą najsłabszy) miał coś swojego, niepowtarzalnego Romulus to tylko i wyłaczne kalka głównie z cześci I. Mogę sie też założyć że njszybciej zostanie zapomniany.

ocenił(a) film na 5
Lord_of_lambs

Tak kalka ale najgorsze,że każda podobna scena wykonana gorzej,nie wiem jakie trzeba mieć klapki na oczach by ocenić ten film na 9(sic).Nawet jakbym nie wiem jakim byłbym optymistą to najwyżej na 7