PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

W miniony weekend urządziłem sobie maraton wersji reżyserskich alienów, nie wiem już który
raz ;)
No i serce się kraje jak widzisz w jaki sposób taki dobry film jest zarazem taki zły:(

Dla mnie jest kompletnie oderwany od pierwszych dwóch części... ( no o 4 już nie mówię :D ),
przecież tutaj była wspaniała możliwość rozwinięcia fabuły, powrotu do korzeni, potencjał LV 426,
dwóch nowych bohaterów.. Dwójka zostawiała otwarty kufer ze skarbami...

Kiedyś nawet lubiłem A3, jednak z czasem, jak zacząłem wgryzać się w uniwersum xenomorpha,
zrozumiałem, że mimo wielu zalet tego filmu, to większość fanów aliena będzie traktowała go jak
nielubianego kuzyna.

Rozumiem, że reżyser po prostu musiał się jakoś uporać z idiotycznym scenariuszem, no i
wycisnął z niego co się tylko dało ! Jednak mimo wysiłku Finchera... zadra w sercu pozostaje :(

Cieszy mnie jednak, że wznowili całą ideę, poprzez Prometeusza, mimo wad, to dla fanów
alienka i jego uniwersum, dzięki OGROMNEJ symbolice, jest to jakaś mała nagroda :)

pozdrawiam!

użytkownik usunięty
yoshi88

Bardzo chciałbym zobaczyć wersję reżyserską ,,Obcy 8. Pasażer Nastromo''. Widziałem jedynie pierwotną wersję w 2003 roku i dwa razy wcześniej. Jeśli chodzi o ,,Obcy 3'' to widziałem też wersję zwykłą, a słyszałem tutaj, że jest także poszerzona wersja reżyserska, której nie miałem okazji obejrzeć. ,,Obcy 3'' był jeszcze niezły, najlepszy był ,,Obcy 8. Pasażer nastromo'' - aż dziwię się, że film powstał w 1979 roku, a jeszcze mało się zestarzał. Jeśli chodzi o ,,Obcy 4. Przebudzenie'' to już było słabiej. Natomiast ,,Obcy vs. predator'' to już prawie parodie tego świetnego klimatu jaki był w poprzednich wersjach. Czemu teraz nie kręci się dalszych części. Chętnie obejrzałbym ,,Obcy 5. Powrót na planetę śmierci'' czy też ,,Obcy 5. Planeta zła'' (oczywiście sam sobie tworzę te tytuły).

ocenił(a) film na 10

podesłalbym Ci linki ale filmweb zabrania

ocenił(a) film na 10

dla mnie AVP to popie.....ka takie made in MTV

użytkownik usunięty
maciej2801

ok dzięki spoko

ocenił(a) film na 10

serwis na któeym jest podobnie sie pisze jak CD-Action spisujesz cd i podem a i dodajesz kropkę i pl tam masz wszystko

użytkownik usunięty
maciej2801

w porządalu dzięki

użytkownik usunięty

Film ,,Obcy 3'' świetny zarówno w wersji oryginalnej jak i w reżyserskiej. Obejrzałbym jeszcze ,,Obcy - decydujące starcie'' w wersji reżyserskiej.