PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

...

ocenił(a) film na 8

Gość z IQ ~80 bez problemu lokalizuje na ekranie, zarodek obcego w Ripley i Obcy który wychodzi z psa jako dojrzały osobnik, bez tzw chestbustera, spowodowało obniżenie oceny ;)

boba27fett

Haha, masz rację. Wcześniej mi to nigdy nie podpadło. "85" interpretuje obraz USG. Ja na tym monitorze dopatrzyłem się obcego chyba po dziesiątym seansie :)

Dorosła forma z psa już nie jest tak oczywista. Zauważ, że jak rodzi się mały pies, to po paru tygodniach już biega i szczeka. Człowiek potrzebuje na to kilka lat. Jest tu pewna analogia - obcy z człowieka rodzi się mały i relatywnie długo dorasta. Obcy z psa od razu jest niemal dorosły. Ja to tak rozumiem.

boba27fett

Zauważ że to jest przyszłość,a w przyszłości facet z niskim IQ może bez problemu obsługiwać komputer lokalizując Aliena.

Lestat_18

Obsługiwać komputer, ale nie interpretować obraz a'la USG. Ty też obsługujesz komputer, a na wykresie EKG byś zawału serca nie zauważył :)

ocenił(a) film na 7
Canudo

Chłopaki troszkę przesadzacie,co prawda jest to IQ 85,ale to się ma ni jak do życia codziennego i jak w ogóle można porównywać Iq do tego jakim się jest mądrym człowiekiem.Może i nie znał tego systemu,ale zobaczenie obcego na ekranie tam jak robił to skanowanie było banalne...Z resztą Ripley sama mu podpowiedziała żeby szukał zgrubień w okół gardzieli,więc troche mu ułatwiła sprawę siłą rzeczy.
Żeby aż tak dociekać filmu to już lekka przesada bo nawet jeśli wydaję się w paru scenach zbyt mądry mimo tego niskiego IQ to raczej nie wypływa to na wydarzenia w filmie...Co innego jeśli "85" wymyśliłby jakiś mega sprytny plan pozbycia się obcego lepiej niż choćby porucznik Ripley,która już miała styczność ze stworem,to w tedy bym się trochę zdziwił,że jak na takie IQ to niezła z niego bystrzacha:p