PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

9/10

ocenił(a) film na 9

Znakomita część, świetne efekty. Klasyka kina. Polecam.

Normaden

mozna ogladac bez 1 i2?

ocenił(a) film na 9
Peneloppa

Myślę, że tak choć ja nie preferuję takiego oglądania. Pozdrawiam.

Peneloppa

Nie polecam. Film zaczyna się dokładnie w tym momencie w którym skończyła się dwójka, można się zdezorientować i często występują odwołania do poprzednich części. Da się zrozumieć fabułę, ponieważ jest prosta, ale wg mnie trudniej załapać klimat filmu. Poza tym, najlepsze są przede wszystkim dwie pierwsze części. Następne można ewentualnie obejrzeć, jeżeli nie masz jeszcze dosyć. Trójkę uważam za świetną kontynuację, ale nie da się ukryć, że jest ona dodana trochę na siłę. Historią w dwójce jednoznacznie się zakończyła, ale trójka nagle wyskakuje za jakimś totalnie z dupy wziętym wątkiem byle by był pretekst do sequelu.
Polecam trójkę dopiero po obejrzeniu dwóch pierwszych części i to najlepiej w wersji reżyserskiej. Jest bardziej klimatyczna i rozbudowana, niż ta wyświetlana w telewizji.

ocenił(a) film na 9
Peneloppa

To głupota nie rób tak!!!Potem trudno będzie ci adekwatnie ocenić wszystkie części a co a co ale to jest seria czyli kontynuacja kontynuacji czyli by lepiej zrozumieć film ogląda się wszystkie części tym bardziej w przypadku takich klasyków.

DemiaN

dokladnie, jak juz chcesz ogladac to najlepiej od 1szej czesci :P

Normaden

Zgadzam się, poza efektami. W tej części obcy wygląda wręcz żałośnie, dużo gorzej niż w poprzednich częściach. Wyjątkami są sceny w których xenomorph wykonany został techniką znaną z poprzednich części (czyli aktor w gumowym kostiumie), bo poklatkowy obcy kojarzy mi się z filmami fantasy z lat 60.

szmyrgiel

Żaden "poklatkowy", kukiełka na blue-boxie.

ed j. rush

Racja, pomyliło mi się. Ale efekt jest nie mal że identyczny, a xenomorph nadal wygląda bardzo nienaturalnie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem