PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Blablabla

ocenił(a) film na 6

Ok, sam film jest nawet przyjemny i dobrze by się oglądało, ale te efekty specjalne? Masakra jakaś! A przecież nie jest taki stary...

ocenił(a) film na 8
mefik2

No tak 20 lat to mało, dla niektórych zeszłoroczne filmy są już stare. To teraz robi się filmy dla efektów specjalnych, mamy 3D, 4D niedługo im się alfabet skończy jak będą tak kombinować. Szczerze dzisiejsze efekty specjalne mnie nie powalają, wolę te z Aliena.

ocenił(a) film na 6
biedroneczka_90_8

Tzn. ja nie mówię, że jestem jakimś wyznawcą filmów w których efekty są najważniejsze, nie, absolutnie. Tylko w tym filmie tak mnie jakoś raziły... Kiedy obcy był blisko było ok, ale jak biegał itd. to nie mogłem przeboleć. Tym bardziej, że we wcześniejszych dwóch częściach efekty był znakomite i dlatego nawet o nich nie myślałem, po prostu oglądałem jednym tchem. Tutaj było inaczej..

ocenił(a) film na 8
mefik2

Masz prawo do swojego zdania. Dla mnie akurat Alien jest jedynym filmem, którego wszystkie części podobały mi się w takim samym stopniu, nie biorę tutaj pod uwagę jakiś tworów typu Obcy kontra Predator bo nie zaliczam tego jako jedna z części filmu :)

ocenił(a) film na 8
biedroneczka_90_8

Terminator 2 powstał rok wcześniej, a efekty specjalne do dziś robią wrażenie. W Obcym 3 właśnie najbardziej rażą efekty specjalne, ale i tak jak dla mnie 8/10.

użytkownik usunięty
LeoMessi86

Budżet:
Terminator 2: 94 MLN $
Obcy 3: 63 MLN $

bo nie stać ich było na kostium i jakiś gadżet dzięki któremu chodziłby po sufiicie
tutaj macie spośob w jaki to zrobili
w studiu kamerowali a potem to filmu- http://www.youtube.com/watch?v=Qi7aQ8f7oyw&feature=related