PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Cześć jak myślicie w dobie współczesnych odgrzewanych kotletów, nawet biorąc pod uwagę premierę Obcego Rumulusa, czy trzecia część Obcego w reżyserii Davida Finchera, godnie szlachetnieje, według mnie tak, obraz po mimo ówczesnych problemów z studiem Fox, twórca obronił mimo wszystko swoją wizje, która klimatem, mrokiem oraz atmosferą nie ustępował swoim poprzednikom filmowym, jestem ciekaw waszych opinii ? Dodatkowo zapraszam też do podcastu który robię na boku, właśnie o Obcym, tutaj właśnie na tapecie trójka Finchera
https://www.youtube.com/watch?v=5irYFLaYSl0&ab_channel=ALIENCULT

ocenił(a) film na 10
lethargus

Zdecydowanie. Ten film jest kompletny, zamyka kapitalną trylogię czymś nowym, unikalnym i niepowtarzalnym. Dla wielu tematyka apokaliptyczna, religijność, mięso armatnie w postaci więźniów przekreśla ten film. Ja osobiście uważam że kolejnego horroru czy sci-fi akcji nie potrzebowaliśmy by dopiąć tę historię. To tak naprawdę historia Ripley która przegrywa, traci i poświęca siebie by ratować ludzkość. Po dwóch częściach heroiny dostajemy kogoś na końcu swojego życia. Kogoś kto nie chce już w sumie żyć ale chce zabić istotę raz na zawsze.

ocenił(a) film na 10
lethargus

Film dla mnie się nie zestarzał. Ma prawdziwą magię kina, kapitalne zdjęcia, montaż, dobry scenariusz oraz wizję - coś czego dzisiejsze filmy bardzo często nie mają. Wracam do niego regularnie i będę wracał aż umrę. :) S. Weaver pokazała drogę aktorską od opierzonego nielota w 1 części, po twardą sztukę 2. W 3 to kwintesencja jej aktorstwa. Nikt tak naprawdę nie zwraca uwagi na to jak jej aktorstwo rozwinęło się w 3 vs poprzednie

ocenił(a) film na 10
lethargus

I ostatnia rzecz - polecam projekt A34K. Wyszedł niedawno odrestaurowany film, zlepiony z wersji kinowej i Assembly Cut. Poprawione efekty, ścieżka, dodane efekty i ulepszone inne (przede wszystkim obcy jest rewelacyjny), zmiksowane sceny, wszystko w 4k, dźwięk DTS HD. 5 lat pracy fanów. Polecam!

ocenił(a) film na 10
Golan

Dzięki za tak wspaniały komentarz, ten projekt to gdzie można zobaczyć ? chętnie sprawdzę jestem mega ciekaw, jakiś link mogę prosić czy wogule w sieci da radę zobaczyć to ? Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
lethargus

a34k.net - podajesz mail i dostajesz linki do ściągnięcia (torrent lub odpowiednik rapidshare). Pozdrawiam ciepło :)