Jedna rzecz w całym Obcym nie daje mi spokoju.
Jak to możliwe, że obcy, którzy latają statkami po galaktyce, zdawałoby się, rozumne istoty nie chcą się porozumieć z rodzajem ludzkim tylko chcą nas unicestwić? To jedno, drugie: Na pierwszy rzut oka widać, że ludzie i obcy różnią się genetycznie - jak to jest, że obcy jest w stanie przetrawić człowieka? Bo ludzie, przecież, nie służą tylko do składania jajeczek.
A w którym momencie filmu miałeś, scenę w której obcy pilotował statek???
PS: Lew też się genetycznie różni od antylopy i nie ma problemu z jej przetrawieniem.
Stety Yordi ma racje. Prosze o zapoznanie sie z pierwza czescia "Obcego" pozdrawiam
Obcy (Xenomorph'y) nie potrafią pilotowac statkow kosm. ; w pierwszej czesci co prawda byli obcy ktorzy obslugiwali statki... ale to byla zupelnie inna rasa ktora zreszta zostala zanihilowana przez Xenomorphy
Dzięki, o taka odpowiedź mi chodziło. - dziwne, że jakoś mi to umknęło.
Moje pytanie dotyczyło "całego" Obcego, nie tylko 3 części.
No dobrze to jeśli chodziło ci o całość serii "Obcy", to może mi powiesz na jakiej podstawie wywnioskowałeś że kosmici (Space Jockey) z rozbitego statku z 1 części "Obcego" chcą unicestwić ludzkość?????
Zadałem proste pytanie. Nie wszystko muszę z filmu pamiętać.
Dostałem odpowiedź, dziękuję.
Nie Twój interes w jakim byłem stanie.
To oczywiście niepokojąca sprawa. Za gówniarza też zastanawiałem się jak to możliwe, że obcy, któremu leci woda z pyska i wszędzie zostawia śluz, a w dodatku zamiast operatywnych rąk ma szponiaste łapska i ciężki ogon - może pilotować statek kosmiczny. Ale nasz obcy to tylko rasa bojowa, trzymana w celu rozprawiania się z wrogiem. Taki kosmiczny pitt-bull na prochach. Prawdziwi obcy niestety nie dali rady, ich szczątki możemy oglądać w pierwszej części sagi.
Alien to rasa swojego rodzaju zwierząt- drapieżników. Nie jest to rasa wysoko rozwinięta, skamieniałe kości cywilizacji, która go przywiozła na LV może wskazywać, że obcy to "zwierzę" pierwotne, które nie rozwija się przez lata. Coś na zasadzie ziemskiego krokodyla, który pamięta dinozaury i od milionów lat został w niezmienionej słabo rozwiniętej formie, jednak zabójcą jest niemal doskonałym, to samo Alien.