PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Jedna rzecz w całym Obcym nie daje mi spokoju.
Jak to możliwe, że obcy, którzy latają statkami po galaktyce, zdawałoby się, rozumne istoty nie chcą się porozumieć z rodzajem ludzkim tylko chcą nas unicestwić? To jedno, drugie: Na pierwszy rzut oka widać, że ludzie i obcy różnią się genetycznie - jak to jest, że obcy jest w stanie przetrawić człowieka? Bo ludzie, przecież, nie służą tylko do składania jajeczek.

Ogre2000

Ty na pewno oglądałeś Obcego 3???????

ocenił(a) film na 8
Yordi

I nie tylko... A oglądałeś poprzednie części?

Ogre2000

A w którym momencie filmu miałeś, scenę w której obcy pilotował statek???
PS: Lew też się genetycznie różni od antylopy i nie ma problemu z jej przetrawieniem.

ocenił(a) film na 7
Yordi

Stety Yordi ma racje. Prosze o zapoznanie sie z pierwza czescia "Obcego" pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
cyrus78

Obcy (Xenomorph'y) nie potrafią pilotowac statkow kosm. ; w pierwszej czesci co prawda byli obcy ktorzy obslugiwali statki... ale to byla zupelnie inna rasa ktora zreszta zostala zanihilowana przez Xenomorphy

ocenił(a) film na 8
cyrus78

Dzięki, o taka odpowiedź mi chodziło. - dziwne, że jakoś mi to umknęło.
Moje pytanie dotyczyło "całego" Obcego, nie tylko 3 części.

Ogre2000

No dobrze to jeśli chodziło ci o całość serii "Obcy", to może mi powiesz na jakiej podstawie wywnioskowałeś że kosmici (Space Jockey) z rozbitego statku z 1 części "Obcego" chcą unicestwić ludzkość?????

ocenił(a) film na 8
Yordi

Na żadnej, wystarczy mi odpowiedź kolegi cyrus78.

użytkownik usunięty
Ogre2000

Ty chyba byłeś pijany jak oglądałeś te filmy

ocenił(a) film na 8

Zadałem proste pytanie. Nie wszystko muszę z filmu pamiętać.
Dostałem odpowiedź, dziękuję.
Nie Twój interes w jakim byłem stanie.

ocenił(a) film na 7
Ogre2000

hahahaghahahahhahah. Kocham waszą kłótnię! <3

użytkownik usunięty
Malinx

Jaką kłótnię?

Ogre2000

To oczywiście niepokojąca sprawa. Za gówniarza też zastanawiałem się jak to możliwe, że obcy, któremu leci woda z pyska i wszędzie zostawia śluz, a w dodatku zamiast operatywnych rąk ma szponiaste łapska i ciężki ogon - może pilotować statek kosmiczny. Ale nasz obcy to tylko rasa bojowa, trzymana w celu rozprawiania się z wrogiem. Taki kosmiczny pitt-bull na prochach. Prawdziwi obcy niestety nie dali rady, ich szczątki możemy oglądać w pierwszej części sagi.

Ogre2000

Alien to rasa swojego rodzaju zwierząt- drapieżników. Nie jest to rasa wysoko rozwinięta, skamieniałe kości cywilizacji, która go przywiozła na LV może wskazywać, że obcy to "zwierzę" pierwotne, które nie rozwija się przez lata. Coś na zasadzie ziemskiego krokodyla, który pamięta dinozaury i od milionów lat został w niezmienionej słabo rozwiniętej formie, jednak zabójcą jest niemal doskonałym, to samo Alien.