PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Mozna wytykac temu filmowi wiele bledow, mozna mowic ze jest on wtorny, ale prawda jest ta taka ze film prezentuje sie swietnie. Mozna rowniez powiedziec ze film jak na rok 1992 nie prezentuje dobrze technicznie. No i co z tego jezeli jest to dalej swietny "Alien" z tym Kosmicznym!!! klimatem. Film sie dalej oglada z tym blyskiem w oku. Pomimo wielu negatywnych komentarzy polecam ten film, a i jego ocena dalej spokojnie jest w granicach 8.

ReDevil_2

Zgadzam się z przedmówcą. Dodam tylko, że jeszcze lepsza jest wersja reżyserska poszerzona o aż 31 minut i nie są to bynajmniej nic nie znaczące sceny tylko sceny, które dodają coś lub zmieniają fabułę filmu w porównaniu z wersją kinową. Warto obejrzeć tę cześć to jest dalej mistrzowsko zrobiony obcy z rewelacyjnym klimatem, który aż wylewa się z ekranu:)

ocenił(a) film na 7
ReDevil_2

Jaki klimat? Gdzie? Sorry, jeśli o mnie chodzi, to oglądałem ten film i raczej się nudziłem. Ot, 25 ludzi i jeden Alien. No to sieczka! Trup, potem następny, i kolejny, kolejny... akcja się wlecze, nie ma w tym nic ciekawego. Oglądanie kolejnych ludzi masakrowanych w przeróżne sposoby ani trochę mnie nie ciekawi, a co dopiero miałoby straszyć.

ocenił(a) film na 8
Der_SpeeDer

wlasnie o to w tym filmie tu chodzi. O to masakrowanie ludzi w coraz to inne i bardziej przerazajacych sytuacjach. Budowanie klimatu jest naprawde swietne i te filmy pokazywaly to w bardzo jakosciowy sposob. Tego nie mozna kwestionowac. Wiadomo ze wszystkim to sie nie podoba. Jak ci sie takie filmy nie podobaja to poprostu pisz ze nie jestes obiektywny a nie ze film jest mierny. Bo W rzeczywistosci ma poziom.