Obcy-Powrót to najlepsza część ze wszystkich Obcych.Jest taka tajemnicza i bardzo trzyma trzyma w napięciu.I superowa jest koniec
Gdy Ripley skacze do ołowiu a z brzucha jej wyskakuje królowa obcych.
A wszystko po to by Obce już nigdy nie miały zagrarzać światu!!
"Gdy Ripley skacze do ołowiu a z brzucha jej wyskakuje królowa obcych"
Szkoda że w specjalnej rozszerzonej wersji królowa się nie pojawia :(
chyba będę musiał tę rozszerzoną wersję zobaczyc. Tym bardziej, że kiedyś myślałem, że jakby królowa sie nie pojawiła to by był lepszy efekt.
warto :) film jest dłuższy o jakieś pół godziny, dodano masę nowych scen a część starych usunięto zastępując je innymi. Jest to zdecydowanie lepsza wersja choć mi osobiście brakuje tych kilku scen (jak królowa czy wszystkie sceny z psem, który się w ogóle w Special Edition nie pojawia)
jak dle mnie bez czwórki film jest arcydziełem;)
Jestem juz w trakcie ściągania DVD... nie mogę sie doczekac.
A ja uwarzam że 2 była i tak lepsza i przedewszystkim podobnie jak reżyserzy 1 i2 obcego nie podzielam pomysłu uśmiercenia dziewczynki i komandosa bo w następnych ( czyli 5 ) mieli wystąpić a tu kapa i przedewszystkim film był bardzo mroczny ale przeniesiono akcje ze statku do więzienia i zowu te skradanki itp. 2 lepsza bez 2 zdań teraz czekamy na 5 :)
a skąd wiesz, że Ridley Scott nie lubi 3 części? Uśmiercenie Hicksa i Newt (no i Bishopa, któremu zawdzięczam nick) było najbardziej odpowiednim zabiegiem scenarzystów. Wtedy 3 byłaby juz totalną klapą, "familijne kino grozy" gorszą niz "Alien vs Predator":). Film nie miałby juz takiego gorzkiego smaku jak "Siedem" wyreżyserowanego później przez Finchera.
Zgadzam się w 100% z moim przedmówcą,zabicie bohaterów z 2 części było świetnym posunięciem scenarzystów,dzięki niemu cz.3 nabrała życiowego realizmu:w bezwzględnym świecie śmierć jest stałym i nieodzownym elementem naszego życia-nie ma happy endów.I jak to określił:"familijne kino grozy" dzięki temu nie miało miejsca.Chwała za to Fincherowi.
Ridley Scott nie lubi 3 części? Bo udzielali wywiadu na temat obcy 5 i tam ostro zbluzgał reżysera 3 części ze wszystko zrobił nie tak i uśmiercił jego bohaterów :D
to ci sie kolego Scott pomylił z Jamesem Cameronem;)
http://film.onet.pl/F,6694,761455,wiadomosci.html [film.onet.pl/F,6694,761...]
Ach racja racja mylło mi sie bo oni razem mają pracować nad 5 takie tak sie wypowiadał :)
niech się cameroon od Finchera odpieprzy. Trójka była genialna, z rewelacyjną końcówką, lepszej chyba nie można było wymyśleć. Tylko nie wiem, co za idiota, zrobił do tego kontynuację.
Najlepsza była część 2 dużo akcji dużo alienów naprawde kawał dobrego filmu 3 była i jest narazie najsłabszą częścią obcego zbyt mroczna zamało akcji i uśmiercenie dobrych postaci :)
Rewelacyjne - dołujące i mroczne zakończenie trylogi ( nie wiem po jaką cholere robili 4 część ) ... nigdy nie moge zdecydować się która część jest najlepsza ...
bo
1 część uwielbiam za wyjątkowe poczucie izolacji i zagrożenia .. ciasne korytarze statku .. scene narodzin obcego w jadalni i całą akcę w statku obcych ( słoniopodobnych telepatów - kto czytał książke ten wie :-) )
2 część kocham oczywiście za akcje akcje i jeszcze raz akcje ... wypowiedzi Vasquez ... scena z królową ... i maaaaaaaaasa broni i amunicji .. perfekcja
3 część to świetne zdjęcia ... klaustrofobiczny klimat ... brudne i mroczne więzienie ... i końcową scenę ... która niesamowicie kończy trylogie ... bez happy endu ...
Wszystko o reżyserskiej wersji:
http://www.kmf.org.pl/dir_cut/alien_3.html [www.kmf.org.pl/dir_cut/...]
w sklepie:P o piraty się lepiej nie pytaj bo cenzura FilmWeba nawet i tu dotrze;)
Jeśli wczoraj widziałaś Aliena3 to możesz żałowac, wersja "rozszerzona" (nie reżyserska, Fincher nie chciał jej tak nazywac) jest o niebo lepsza od starej producenckiej, którą nasza Słoneczko TV wczoraj wyemitowała (no, może za wyjątkiem jednej sceny;)