PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3
mageftw

JA
czwarta do kitu
własciwie obcy są bardziej mniej oślizgli

ocenił(a) film na 7
mageftw

JA :) Cz. 4 to efekciarska rąbanka, ZERO klimatu.

ocenił(a) film na 8
mageftw

ja.reszta to hała na wysokości.

ocenił(a) film na 10
Farba13_he

Powiem że 4 nie wyszła im tak zła klimat jest kilka fajnych scen np w wodzie :)

yoqu

no obcy szczególnie w wodzie są zarąbiści!!!:-):-);-)

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Zgadzam się w 100% Xd

JohnDp

to gdzie teraz johnny?
wybierz film:-P

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Donnie Brasco Xd

użytkownik usunięty
mageftw

najsłabsza cześć z sagi, mogłaby by nawet w ogóle nie powstać

ocenił(a) film na 10
mageftw

Dobrze, że mamy tetralogię, dla fanów to zawsze dodatkowe godziny przyzwoitej rozrywki :)

mageftw

Zgadzam się. 3 jeszcze klimat miała, a na zakończenie też nie narzekam.

ocenił(a) film na 10
hotek95

Ciekawe jak pewna grupa fanów zareaguje na ewentualne niedociągnięcia projektu Prometheus...Już widzę te grzmoty na FW :)

wwl1

No zobaczymy. Jednak mam nadzieję, że R.Scott nas nie zawiedzie i że w nowym filmie nie zabraknie tego alienowskiego klimatu.

ocenił(a) film na 10
hotek95

Również mam taką nadzieję, ale wiesz jak to z reżyserami jest? Jedne filmy mają lepsze, drugie zaś gorsze. Kariera Scotta jest tego najlepszym przykładem, oprócz filmów kapitalnych ma na koncie także te nieco gorsze. W zasadzie już mi go szkoda jest, gdy tylko "zlot czarownic" dopatrzy się jakiejś nieścisłości fabularnej czy innej "nietrafnej potyczki", kreacji, rozpocznie się swoisty sabat. Już widzę, te hasła w stylu - "nie powinien powstać!!!! Szambo!!!" itd. itd.

wwl1

Każdy reżyser ma swoje dobre i złe filmy. Ale Obcy to wspaniały film to i mam nadzieję że Prometeusz, który jest powiązany z alienem też będzie czymś dobrym. Pewnie będzie miał jakieś niedociągnięcia, ale ważne tez żeby miał klimat.
Prometeusz to pierwszy film od dawna na którego czekam i liczę że się nie zawiedziemy.
Nadzieja matką głupich :)

ocenił(a) film na 10
hotek95

Obcy to wyjątkowy film wokół którego powstała swoista legenda, dodatkowo podsycona o kilka spektakularnych wpadek tak jak to miało miejsce w przypadku AvP.. Także Scott ma nie lada zadanie, wiesz jak to jest z filmami na które bardzo się czeka? Jednocześnie mając wobec nich zbyt wygórowane wymagania? Jak sam powiedziałeś nadzieja matką głupich...Dodam iż bardzo swe dzieci kocha, także jedno jest pewne nie zostaniemy z tej strony sierotami :)

wwl1

Obcy to klasyka, o której się nie zapomina, a czepianie się efektów, które mi się podobały jest bezsensu.
AvP bardzo mi się nie podobało, gra fajna, film już nie. No wiem jak to jest, kiedy czekasz na coś z niecierpliwością, liczysz na coś dobrego a wychodzi jak wychodzi. Czekam także na trailer, ale też wiesz jak to jest.
A i "powiedziałAŚ" jestem dziewczyną :)

ocenił(a) film na 10
hotek95

Oj klasyka, klasyka, jestem już od ponad 10 lat "opętany" tymi filmami. Każdy z nich jest inny, na swój sposób wyjątkowy. Ciekawe, jak Ridley Scott wybrnie z tej problematyki? Naprawdę realizując ten projekt trzeba wszystko dokładnie obcykać. Także ostro mu kibicuję, tym bardziej że gość dużo zaryzykował. Wtopa z AvP to już jest czysta masakra piłą mechaniczną w biały dzień. Cóż gdyby to był, wiesz taki typowy, lajtowy slasher klasy B - no problem, rozwałka na ekranie te sprawy. Ale to jest Obcy, kino grozy elitarne, któremu nie przystoi brudzić się slasher'ami klasy B. Zainteresowani pamiętają te dwie jakże spektakularne porażki jednocześnie oczekując na powrót legendy, co tylko winduje poprzeczkę "nieszczęsnemu" Ridley'owi.
PS. sorki za mój błąd :)

wwl1

R. Scott na pewno wie że jego dzieło jakim jest "Obcy" ma fanów od groma i raczej zdaje sobie z tego sprawę, że fani mogą być niezadowoleni i oczywiście znów mam nadzieje, że tego nie zepsuje.
A co AvP to lepiej jakby ten film w ogóle nie powstał. Obcy niech pozostanie zapamiętany jako "Obcy" a Predator jako "Predator".

użytkownik usunięty
mageftw

Mi się czwórka podobała. Wiadomo że to najsłabsza część i nie ma takiego klimatu co poprzednie...ale to i tak dobry film.

mageftw

Nie zgadzam się. Według mnie i tak 4 to dobre kino SF, możesz dorabiać ideologie ale w porównaniu z współczesnymi hitami SF i tak wypada dobrze... Nie zgodzę sie ,że "nie ma klimatu" itd...

ocenił(a) film na 8
mageftw

1 to klasyk, 2 to kontynuacja klasyku za wszelka cene (Po cholere Ripley sie w to znow pakowala?) podobnie jak z innymi filmami tego formatu (Predator, Terminator).3 to gniot ktorego nie mozna nazwac ambitnym kinem, a 4 to juz....sf samo w sobie;]
Klon Ripley, obcy z macica...Chryste! W alienie 5 Klon Ripley bedzie pewno wychowywal malego homoalienka;D

ocenił(a) film na 7
mageftw

Nie ma zgody z mojej strony:). Czwórka fajna wprowadziła więcej akcji i dobrze. Po co 4 taki sam film:)? Co innego AvP.

ocenił(a) film na 7
Skogtroll666

Jak dla mnie to obcy mógłby się skończyć na wizji RIdleya Scotta + nadchodzący Prometeusz. Aliens to z kolei bardzo fajny film akcji, ale nie wiem... To już nie to.

mageftw

Bo miało sie tak skonczyć, ale kasa,misiu, kasa.....