PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

Obcy 3 powinien być częścią pierwszą i jedyną (a przynajmniej wersja reżyserska, którą
widziałem). Jestem zniszczony po seansie leżę i kwiczę. Właśnie takiego filmu oczekiwałem
przymierzając się do sagi Obcego, z którą przez wiele lat miałem na bakier ( i pewnie dalej
by tak było, gdyby nie kumpel ze stancji). Film jest mroczny, trzyma się kupy i nie jest
zrobiony tak jakby bohaterowie byli bogami i tytanami w jednym. Część pierwszą jeszcze
jestem w stanie przełknąć, bo to część pierwsza, bo to rok 1979 itp. Ale dwójki pana Avatara Camerona zje..anego
już totalnie nie mogę skminić. Gościu nakręcił gniota o tym jak kilku
amerykańskich superbohaterów z jajami większymi od strusich, robi rozwałe i rzeźnie
obcych, a na koniec główna bohaterka idzie ratować dziewczynkę i zamienia się w super
komandosa, który... ehh po prostu szkoda gadać. A co na to wszystko Fincher?
Wyzerować gówno Camerona, zabić wszystkich ocalałych i zacząć akcję od nowa z zaje..stym
pomysłem prowadzonym od początku filmu aż do samego cholernego końca.

abakumow

popieram. 3 najlepsza. Mega klimat, napięcie, zdjęcia, ujęcia historia i ludzie to ludzie, a nie amerykańscy super-żołnierze. 2 to czysty film akcji, niezły nie powiem, ale flmy o obcym wyobrażałem sobie tak jak 3. 1 oczywiście kultowa, ale mnie osobiście nudziła do momentu kiedy zaczęło się to zagęszczać. Za dużo gadania i scen z życia, za mało budowania od początku napięcia. Ale to moje zdanie.