PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114963
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

PYTANKO

ocenił(a) film na 7

Jakim cudem Ripley ma w sobie małego aliena ? kiedy doszło do złożenia jajek w jej wnętrzu bo nie było pokazane?

seba_1997

W Decydującym Starciu królowa zdążyła jakimś cudem spłodzić ostatnie jajo na lądowniku statku Sulaco, kiedy pilotował go Bishop. Nikt nie zauważył, no i niestety Ripley została "przytulona" podczas hibernacji.

ocenił(a) film na 7
Canudo

ciekawe, czy tak długo żyła z jajem dzięki mieszankom doktorka czy what the f?
i jeszcze jedno - jakim cudem z psa wyszedł całkowicie rozwinięty alien?

użytkownik usunięty
evusick

ten film się kupy nie trzymał dlatego 5 dostał od mnie .

evusick

Bo w psie jadł pedigree, które jadł pies.

evusick

Żyła długo z embrionem obcego, bo to był embrion królowej. Najwyraźniej królowa potrzebuje więcej czasu.

evusick

Być może z psów wychodzą całkowicie rozwinięte osobniki, kto to może wiedzieć?

ocenił(a) film na 10
evusick

W special edition nie ma żadnego psa i ta wersja ma u mnie 10/10.

ocenił(a) film na 6
evusick

O czym Wy gadacie z tym psem? Przecież to był ewidentny błąd reżysera! Dlatego też w wersji specjalnej nie ma sceny z psem, obcy wychodzi z krowy (czy jak tam się to zwierzę zwało) i rozpoczyna łowy.

seba_1997

A JA TAM W SWOJEJ NAIWNOŚCI ZAWSZE MYŚLĘ, ŻE TO KWESTIA WYOBRAŹNI KAŻDEGO Z NAS.... :)

ocenił(a) film na 9
seba_1997

Może obcy ją wyruchał ?

ocenił(a) film na 9
vince25xx

sorry za głupi i wulgarny żart (byłem w odmiennym stanie świadomości, gdy to pisałem)

vince25xx

To jedna z hipotez. Nie zabezpieczył sie i tak........

użytkownik usunięty
seba_1997

Powinni się domyśleć wszyscy na podstawie poprzedniej części.
Królowa która poleciała na gapca do matczynego statku marinsów podczas ucieczki przed wybuchem na planecie LV złożyła jeszcze jedno jajo.
Reszty dowiemy się dzięki 3-jki. Przetopiona kwasem pokrywa komory hibernacyjnej. Z racji tego że Repley była w hibernacji embrion rozwijał się nieco dłużej.
OGLĄDAJCIE FILMY ,A NIE PRZEWIJAJCIE DO KLUCZOWSZYCH SCEN.
A obcy z psa był inny ponieważ za każdym razem zarodek miesza się po trochu z DNA nosiciela, aby być lepiej przystosowanym do środowiska na zewnątrz.
Pamiętajmy że to doskonały organizm ,który wykreował świetną taktykę adaptacji do otoczenia.
Jak można było zauważyć był z niego niezły głodomor i poruszał się głównie na czworakach.

jakbyście przeczytali książkę..
tam wszystko jest:-)

ocenił(a) film na 10
cezarywi

a to jest taka książka???gdzie można taką dostać?

bishop_filmaniak

no wiesz napisał ją alan dean foster obcy 3 -tam są wszystkie części -chociaż książka została napisana po premierze wolę ja przeczytać gdyż tam jest więcej i tak szczegółów które sprawdzają się w przyszłości i ja po przeczytaniu byłem wszystkiego pewien:-)

ocenił(a) film na 10
cezarywi

dzięki za info:)

bishop_filmaniak

nie mma sprawy:-)

Ja mam wersje reżyserską i normal. W jednej Nasz Ulubieniec kluje sie z psa a w drugiej kluje sie z wołu (a)

ocenił(a) film na 8
seba_1997

gdy Ripley była w gnieździe z królową, ta oderwała odwłok z jajami ale jedno zostało prawdopodobnie w środku Królowej - złożyła je dopiero na Sulaco. Stąd facehugger w hibernatorze Ripley.

Stilon

dokładnie-w rtazie niebezpieczenstwa królowa może złożyć jedno jajo z super twarzołapem albo dwa z jednym królewskim a drugim normalnym obcym do obrony embrionu
super twarzołap może złożyć embriony w 2 osobach-istotach
w tym przypadku był to włąsnie super twarzołap ponieważ na sulaco widzimy jedno jajo:-)

użytkownik usunięty
seba_1997

Alien zapyla ludzi przez wiatr jak kwiatki.