bo przecież nie królowa która ponoć bez tego kokonu mogła znieść tylko jedno królewskie
jajo.
no przecież nie mówię o zniesionych przez niego jajach tylko przez matkę które wniósł na pokład w celach np badawczych.
Przecież jajo na pokładzie Sulaco było tylko jedno, więc na czym polega problem?
Najprawdopodobniej był to nieprzeciętny twarzołap, który zapłodnił dwie ofiary, bądź też z jednego nieprzeciętnego jaja wypełzły dwa twarzołapy. W filmie widoczne jest tylko jedno jajo:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTjuZELSVVujBJvmqV1V8dQ-ihyd2KFf4PiKb0S C2cTqt0adcS8_0Yw8AhQA
Tutaj zaś lista pytań dotyczących niezrozumiałych wątków fabuły, pkt 2 odnosi się do jaja na Sulaco.
http://pl.archeon.wikia.com/wiki/Alien_3_-_FAQ
Myślę że jeden facehugger, który zapłodnił dwie ofiary to jedyne normalne wyjaśnienie. Tak naprawdę nie wiemy zbyt wiele o możliwościach xenomorpha, wytworzenie dwóch zarodków przez jeden organizm to nie jakiś wielki wyczyn. Ponadto sam gatunek jest dość mocno powiązany z naszymi ziemskimi owadami, a jak wiadomo aby stworzyć królową mrówek, czy pszczół nie potrzebna jest królewska larwa - wystarczy normalna larwa, której w trakcie rozwoju dostarcza się bogatszy wachlarz enzymów odżywczych niż zwykłym. Same owady wiedzę jakie składniki mają to być, a sama wiedza jest wrodzona i bazują na instynkcie. Nie twierdzę że tak samo jest u obcych, ale pewien analogizm istnieje. Kolejną sprawą jest to, że w zamyśle pierwszego Obcego było, że dorosły osobnik za pomocą wydzielanego śluzu przekształca schwytaną ofiarę w gotowe jajo z twarzołapem wewnątrz. Postać królowej została wymyślona przez Camerona, a znoszenie "królewskiego" jaja wymyślone na siłę przez scenarzystów dla nadania biegu trzeciej części. Ilość spekulacji może być nieskończona, ale w trójce wyraźnie widzimy jedno jajo i jednego facahuggera. Gdyby twarzołapy były dwa, to zwłoki jednego z nich znajdowałyby się w kapsule ratunkowej, a drugi zaginąłby razem z psem lub bawołem. Jak było w filmie widać pasożyt ewakuował się z kapsuły gdzie zapłodnił bawoła/psa. Kapsuła według władz Fioriny była zbadana bardzo dokładnie i znaleziono w niej jedynie roztopiony fragment kaspuły krio.
To był twarzołap królewski jest on troche inaczej zbudowany niz zwykle wiec zapewne moze on rowniez zaplodnic dwie ofary krolowa oraz ksenomorfem to takie moje zdanie innego logicznego nie ma sa ozne spekulacje ze bishop wniosl jaja ze krolewskie bylo w newt lecz gdy sie topila przeszdl do ciala ripley to strasznie naciagane chociaz w scenariuszu bylo o ile wiem.
A może jednak zwykły twarzołap z embrionem królewej? A może każdy twarzołap ma dwa w sobie dwa embriony i wykorzystuje odpowiedni w danej sytuacji? To też jest logiczne wyjaśnienie.