PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3
Jack_Sparrow_Pirat

A jak tam w gimnazjum???? Przejdziesz do nastepnej klasy????

ocenił(a) film na 10
wociu

Przejdzie, ale z ławki do ławki...

wwl1

film niestety bardzo słaby :/ 1 i 2 części świetne, przez trzecią ledwo przebrnęłam. ostatnia scena z Ripley wręcz komiczna... rozumiem że Fincherowi ciężko było coś wyciągnąć z tak kiepskiego scenariusza

ocenił(a) film na 10
mimcia_1989

To była scena o podtekście religijnym, tj. Ripley poświęca swoje życie w imię ratowania ludzkości, czysty mesjanizm, podobieństwo do Chrystusa. W filmie jest więcej tego typu motywów.

ocenił(a) film na 8
mimcia_1989

A ja stawiam 3 ciut niżej niz jedynkę ale wyżej niż 2. Za niesamowite klimaty klaustrofobiczne, za ten lek w oczach więźniów, za muzykę i sceny kanałowe.

Stilon

więźniowie to w większości jakieś przygłupy, które zawiązały sektę- brak broni w więzieniu też jest absurdalny
ostatnia scena z owym "mesjanizmem" jest słaba, rozumiem intencję reżyseria, ale zamiast emocji wywołuje ona jedynie uśmiech...
szkoda, że 3 części tak zepsuła świetną serię.

mimcia_1989

Jak dla mnie to ta końcowa scena z poświęceniem Ripley, jest na plus. Co do całego filmu, to nie jest tak dobry jak poprzednie, jednak nie jest zła i mogli na niej zakończyć serię Obcych. Czwórka była całkowicie nie potrzebna.

ocenił(a) film na 10
hotek95

nie zgadzam się ABSOLUTNIE.rzeczywiście 4 część to shit jakich mało ale 3 akurat była bardzo dobra,trzymała w napięciu!no ale to tylko moje zdanie.