PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8243}

Obcy 3

Alien³
1992
7,2 115 tys. ocen
7,2 10 1 114959
6,7 43 krytyków
Obcy 3
powrót do forum filmu Obcy 3

ze ktorys z Obcych jest slaby! Bo go znajde i nasle na niego obcego :) Jaka klasa B??? :))) Wszystkie czesci sa swietne, zarowno jako seria jak i kazda z osobna. I zapamietajcie, ze pierwsza jest najlepsza :) Pozdrawiam kinomanow - i tych, co to sie na kinie znaja i tamtych, co sie nie znaja a sie wypowiadaja... tez pozdrawiam, ale mniej :)

ocenił(a) film na 10
Wojtysiak_vel_Wojtczak

powinienes nauczyc sie zaczynac zdania od slow "moim zdaniem" :)

wg mnie np tylko 3 pierwsze czesci obcego sa bardzo dobre, a 4 jest juz srednia

i moja ulubiona czescia jest trzecia nie pierwsza

ocenił(a) film na 9
Wojtysiak_vel_Wojtczak

Wszystkie części sa rzeczywiście dobre.Każda część ma świetny klimat(nawet 4)
Jeśli chodzi o Alien 3 to pierwsze wrażenie były średnie.Naprawdę.Byłem zszokowany tym(uwaga spojlery),że 2 członków załogi,czyli dziewczynka Newt i Kapral Hicks ponieśli śmierć(zginęli tak bez wyrazu,a szkoda,bo mogli przeżyć i byłoby zdecydowanie ciekawiej).No,ale za którymś razem zrozumiałem,że ten film jest ,,inny'' w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Ma rewelacyjny,ponury, cyberpunkowy klimat,świetną muzykę,więzienie ,gdzie toczy się akcja i jej mieszkańcy(rewelacyjna rola Clemensa)
Dla mnie mocna 9/10.
A proszę sobie wyobrazić,ze pierwszą początkową oceną była 7/10

ocenił(a) film na 8
Wojtysiak_vel_Wojtczak

dobre to sa dwie pierwsze tylko 3 juz obnizyła pułap a 4 nie licze nawet do serii bo mi całokształt psuje....

dawaj tego obcego mam swoja zbroje z shulder cannon, do tego spearguna i dysk! ;D