Obecność 2

The Conjuring 2
2016
7,1 134 tys. ocen
7,1 10 1 134481
6,6 32 krytyków
Obecność 2
powrót do forum filmu Obecność 2

Wczoraj byłam na seansie ze znajomymi i już psychicznie byłam nastawiona na zawał w wieku lat dwudziestu trzech. Zawału nie dostałam, ale za to wyszłam w dobrym humorze. Ciężko mnie rozśmieszyć, ale ten film to zrobił.

Dwie sceny:
1) Ed próbuje wejść przez okno i dostaje kanapą (w tym momencie się uśmiechnęłam)
2) Obraz zakonnicy dostaje rąk i nóg, po czym zaczyna intensywne natarcie na Lorraine (tutaj nie wytrzymałam i roześmiałam się na głos, no bo serio? SERIO?)

Co do perełki - postać z pozytywki jak dla mnie mistrzowska. Przywodząca na myśl Freddy'ego Kruegera. Podobała mi się.

ocenił(a) film na 7
Mocnawgebie

Zgadzam się z Tobą, postać z pozytywki była genialna! Ilekroć ją widziałam zachwalałam ją swojemu towarzyszowi i będę robić to nadal! ;)

Jeśli chodzi o jeden z zabawniejszych momentów, ale mimo wszystko jednak pasujących świetnie do sceny było, gdy Bill odpowiadał Edowi na pytanie czy go zna: "Ed, Eddie, Edward" powiedziane W TEN sposób - rewelka :)

Jedyny minus - końcowe sceny kiedy Lorrain już wiedziała co i jak - zmiana tminy demona. Zamiast miny rodem ze "strasznego filmu" mogli dodać jeszcze na chwilkę coś mocniejszego, nie powiem co, bo reżyserem ani scenarzystą nie jestem ;)

Mimo tego mankamentu film nadal uważam za naprawdę bardzo dobry i chętnie do niego wrócę :)

p.s. naznaczony 2 jednak w moim rankingu i tak pozostaje wyżej ;)