6,3 47 tys. ocen
6,3 10 1 47138
5,8 21   krytyków
Oculus
powrót do forum filmu Oculus

ocenił(a) film na 6

Niezly. Nie jest to horror najwyzszych lotow ale ma cos w sobie. Mnostwo retrospekcji, mieszania rzecsywistosci z przeszloscia daje wrazenie dynamiki filmu. Jest kilka strasznych scen, przy jednej nawet podskoczylem, ale generalnie milaem wrazenie ze pomieszanie z poplataniem. Cala akcja dokumentowania nadprzyrodzohej zdolnosci lustra nie mialo zbytnio sensu, cale te przygotowania wrecz smieszne ale przeciez to tylko film

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 6
dabram17

Lepiej bym tego nie ujął. Porównując do groteskowych nieporozumień które zalewają gatunek film na plus, ale można było wycisnąć więcej.

ocenił(a) film na 7
dabram17

Również uważam, że film jest dość dobry, a muszę przyznać że jestem wymagającym widzem jeśli chodzi o horrory. W porównaniu do horrorów jakie powstają w ostatnich latach to jest wręcz arcydziełem ;) Nie jest straszny, ale mnie w zasadzie żaden horror nie straszy, ale jest nieźle zrobiony i ma ciekawy klimat. Mogę powiedzieć, że jestem zadowolona.

ocenił(a) film na 4
dabram17

Całkiem interesujący, choć roztrzepany jak przysłowiowe jajka w torcie. Nie wiem, czy nie byłby lepszy, gdyby rzeczywistość rzadziej przeplatała się z przeszłością. Tak czy inaczej, da się obejrzeć bez ziewania.

ocenił(a) film na 6
dabram17

Tylko niezły. Jak dla mnie trochę się ciągnie. Zapowiada się całkiem fajnie ale im dłużej oglądamy tym jest coraz nudniejszy. Można obejrzeć ale dupy nie urywa.