PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10073687}

Oddaj ją

Bring Her Back
2025
7,2 3,1 tys. ocen
7,2 10 1 3096
8,2 16 krytyków
Oddaj ją
powrót do forum filmu Oddaj ją

Od jakiegoś czasu zacząłem zwracać uwagę na połączenie horroru z dramatem, wydawać by się mogło , że taki mix może być czymś odjechanym, a jednak kiedy życie staje się dramatem dla wielu jednocześnie wchodzi na level horroru. Kapitalne zestawienie tragedii matki, która nie potrafi pogodzić się ze stratą dziecka z nadnaturalnym cierpieniem w konfrontacji z czystą brutalnością, krwawą jatką duszy. Dramaty rodzinne kontra totalna ludzka bezsilność. Sceny krwawe dosadne ale takie muszą być ! I genialna gra dzieci ! Spokojnie mogę powiedzieć Najlepszy horror dekady ( co najmniej). Polecam

ocenił(a) film na 7
augustyn_patyk

Horror z oklepanym motywem przywracania martwego do żywych 10/10? No nie. Kilka pomysłów jest świeżych, ale nie całość. Dobrze zagrane, trochę straszy, trochę zaskakuje - maks 7/10. Do tego urywki na których ledwo co widać i masz sobie poskładać historię. Można utrudniać widzowi odbiór na wiele sposobów. Do mnie taki przekaz nie trafia. Fajnie jak na końcu jednak wiesz, o co dokładnie chodziło, a nie się domyślasz, co autorzy chcieli złożyć. Może nie musi być to pokazane łopatologicznie, ale chociaż w zrozumiały i przystępny sposób.