Za pomysł plus reszta fabuły fatalna setki niedociągnięć.. dla mało wymagającego nastolatka będzie ok
I znów te same teksty: 'dla mało wymagającego nastolatka'. A jaki to jest, że tak spytam, według Ciebie 'mało wymagający nastolatek'? Sprecyzuj kogo obrażasz, bo może ci bardziej wymagający zostali podciągnięci pod Twój stereotyp i poczują się dotknięci. Nie wiem, czy swoją wypowiedzią chciałeś/łaś wyrazić swoją opinię na temat filmu, czy sprowokować kolejną bezsensowną dyskusję na forum. Pozdrawiam.
To tylko moje osobiste odczucie.. mam 3 braci nasto letnich.. obserwacja ich towarzystwa skłania mnie do takich refleksji. Nie mam zamiaru prowokować dyskusji na ten temat. Stwierdzam fakt.
Rozumiem, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ale towarzystwo Twoich braci to nie jedyni nastolatkowie na świecie. Sama jeszcze jestem nastolatką, i nie wydaje mi się, żebym była 'mało wymagająca'. Film może i był pełen niedociągnięć, kompletnie niespójny, ale nie znaczy to, że nie może się podobać. Owszem - może. Nawet 'bardzo wymagający dorosły' może się nim zachwycić a 'mało wymagający' nastolatek uzna go za syf. Nie szufladkujmy się tak łatwo.
No to jesteś gdzieś tam jakąś "niezwykłą" jednostką jedna przypadającą na 100 znanych mi baranów. Na co dzień spotykam dzieciaki w różnych miejscach i nie mam o nich zbyt dobrej opinii. Potraktuj to raczej z dystansem i ciesz się że nie jesteś w tym gronie.
Spoko. Z tym, że nie chodziło mi o to, że jestem jakaś tam fajniejsza niż inni, tylko próbuję Cię uświadomić, że Twój argument jest słaby. Wiesz jak to brzmi? "Aha, ma 15 lat, więc na pewno ma tragiczny gust i film mu się spodoba, aż zrobię o tym temat na forum filmwebu". Więc póki mam 19 lat znajduję się w Twoim jakże wyselekcjonowanym worku 'mało wymagających nastolatków' a jak skończę 20 to awansuję, tak? I pewnie na podstawie tego, że spotykasz te dzieciaki jesteś w stanie stwierdzić jak wyglądają ich wymagania i gust filmowy? Gratuluję ponadprzeciętnej zdolności.
Komennt jest adekwatny do współczesnych realiów i dokładnie właśnie w taki sposób chciałem przekazać "informację" do pewnej grupy ludzi postrzegających tą marną plastikową rzeczywistość podobnie jak ja i poprostu zaoszczędzić im czasu na oglądanie.. Daj sobie spokój bo to widocznie nie jest skierowana opinia w Twoją stronę.