Odwróceni zakochani

Upside Down
2012
6,2 30 tys. ocen
6,2 10 1 30485
5,0 3 krytyków
Odwróceni zakochani
powrót do forum filmu Odwróceni zakochani

Za pomysł plus reszta fabuły fatalna setki niedociągnięć.. dla mało wymagającego nastolatka będzie ok

ocenił(a) film na 6
lordacid696969

I znów te same teksty: 'dla mało wymagającego nastolatka'. A jaki to jest, że tak spytam, według Ciebie 'mało wymagający nastolatek'? Sprecyzuj kogo obrażasz, bo może ci bardziej wymagający zostali podciągnięci pod Twój stereotyp i poczują się dotknięci. Nie wiem, czy swoją wypowiedzią chciałeś/łaś wyrazić swoją opinię na temat filmu, czy sprowokować kolejną bezsensowną dyskusję na forum. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
MissWinter

To tylko moje osobiste odczucie.. mam 3 braci nasto letnich.. obserwacja ich towarzystwa skłania mnie do takich refleksji. Nie mam zamiaru prowokować dyskusji na ten temat. Stwierdzam fakt.

ocenił(a) film na 6
lordacid696969

Rozumiem, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Ale towarzystwo Twoich braci to nie jedyni nastolatkowie na świecie. Sama jeszcze jestem nastolatką, i nie wydaje mi się, żebym była 'mało wymagająca'. Film może i był pełen niedociągnięć, kompletnie niespójny, ale nie znaczy to, że nie może się podobać. Owszem - może. Nawet 'bardzo wymagający dorosły' może się nim zachwycić a 'mało wymagający' nastolatek uzna go za syf. Nie szufladkujmy się tak łatwo.

ocenił(a) film na 4
MissWinter

No to jesteś gdzieś tam jakąś "niezwykłą" jednostką jedna przypadającą na 100 znanych mi baranów. Na co dzień spotykam dzieciaki w różnych miejscach i nie mam o nich zbyt dobrej opinii. Potraktuj to raczej z dystansem i ciesz się że nie jesteś w tym gronie.

ocenił(a) film na 6
lordacid696969

Spoko. Z tym, że nie chodziło mi o to, że jestem jakaś tam fajniejsza niż inni, tylko próbuję Cię uświadomić, że Twój argument jest słaby. Wiesz jak to brzmi? "Aha, ma 15 lat, więc na pewno ma tragiczny gust i film mu się spodoba, aż zrobię o tym temat na forum filmwebu". Więc póki mam 19 lat znajduję się w Twoim jakże wyselekcjonowanym worku 'mało wymagających nastolatków' a jak skończę 20 to awansuję, tak? I pewnie na podstawie tego, że spotykasz te dzieciaki jesteś w stanie stwierdzić jak wyglądają ich wymagania i gust filmowy? Gratuluję ponadprzeciętnej zdolności.

ocenił(a) film na 4
MissWinter

Komennt jest adekwatny do współczesnych realiów i dokładnie właśnie w taki sposób chciałem przekazać "informację" do pewnej grupy ludzi postrzegających tą marną plastikową rzeczywistość podobnie jak ja i poprostu zaoszczędzić im czasu na oglądanie.. Daj sobie spokój bo to widocznie nie jest skierowana opinia w Twoją stronę.

ocenił(a) film na 6
lordacid696969

Mimo wszystko mogłeś to inaczej ująć. Wtedy bym się nie ciskała. Ale racja, daję sobie spokój bo i tak i tak każde z nas będzie bronić swojej racji.