Nie wiem czy ktoś to zauważył ale po oglądnięciu filmu (który nie należy wogóle do filmów grozy :>) zauważyłem pewne niedociągnięcie. Mianowicie ta kobieta w pewnym momencie odcina małego palca u lewej ręki tej dziewczyny, a gdy pokazują końcową scenę z dzieckiem w łóżeczku można zauważyć, że ten palec jest nadal na miejscu :) Trochę to dziwne, nawet wytłumaczenie, że ten palec został jej spowrotem przyszyty nie jest zbyt realne ponieważ po jego odcięciu minął jakiś czas, a wątpię, żeby ludzkie części ciała nie znajdujące się w odpowiednich warunkach chłodniczych pozostawały przez jakiś czas "sprawne", więc ogólnie uważam, że to lipa... Już nie wspominając, że jej partner to wszystko przeżył :) Film bardziej przypomina czarną komedię niż horror czy nawet thriller...
Film był całkiem ok, ale też to zauważyłem ;D Specjalnie sprawdzałem czy napewno ma ten palec.
Też zauważyłam ten fragment z palcem ;)
Ale film jest mimo wszystko niezły, daję 6/10, bo dobrze się oglądało, a i motyw religijnego fanatyzmu ładnie wpleciony.
7/10
Podobał mi się. Jedyne zastrzeżenia to tylko do tego palca, aczkolwiek mały szczegół.
no moze pod koniec maly taki błąd, ale to nie znaczy ze film byl kiepski, wręcz przeciwnie,
polecam i pozdrawiam.
a nie, nie ma bledu, pod koniec pokazuja reke tylko tej ręki z ktorej nie bylo ucinania palca.
poplatalem sie ;p
heh juz za bardzo nie pamietam tego filmu, dawno go ogladałem.
obecnie moge polecic "ostatni dom po lewej" i "eden lake" ; )
pozdrawiam :P
było kilka niedociągnięć i komicznych sytuacji, np. kiedy Clyde mówi, że są pod ziemią 7 metrów i na zewnątrz nie słychać krzyków, jakiś czas później ktoś rozbija szybę na górze a w piwnicy dźwięk jest słyszalny jakby szyba pękła gdzieś obok. Sprawa palca też jest podejrzana podobnie jak cudowne ocalenie Mike'a i tego psychola z sierpem. Zastanawiające jest też uznanie zaginięcia i ustalenie nagrody za bohaterów, zaledwie po kilku dniach po ich wyjeździe, przecież oni pojechali w góry na jakieś zadupie gdzie może nie być zasięgu. Irytujące i nudne są też upadki podczas ucieczek, przecież to się dzieje teraz w każdym filmie grozy, gdybym ja uciekał przed psycholem to bym spier... ile sił w nogach nie oglądając się za siebie, a tu taka sytuacja ma miejsce 3 razy.. za trzecim razem tylko czekałem aż laska wleci w drzewo, a tu niespodzianka.. wpadła w dół z wodą.
Warto także wspomnieć, iż oprócz fabuły, którą cechuje wtórność w stosunku do znanych produkcji także i wśród postaci można odnaleźć swoistą replikę bardzo znanego bohatera z filmu grozy - a mianowicie Leatherface'a z "Texas Chainsaw Massacre"
Film jest bardzo średni, nic odkrywczego. 5/10