Ofiara spełniona

Timber Falls
2007
5,5 2,8 tys. ocen
5,5 10 1 2767
5,0 3 krytyków
Ofiara spełniona
powrót do forum filmu Ofiara spełniona

Nie wiem czy ktoś to zauważył ale po oglądnięciu filmu (który nie należy wogóle do filmów grozy :>) zauważyłem pewne niedociągnięcie. Mianowicie ta kobieta w pewnym momencie odcina małego palca u lewej ręki tej dziewczyny, a gdy pokazują końcową scenę z dzieckiem w łóżeczku można zauważyć, że ten palec jest nadal na miejscu :) Trochę to dziwne, nawet wytłumaczenie, że ten palec został jej spowrotem przyszyty nie jest zbyt realne ponieważ po jego odcięciu minął jakiś czas, a wątpię, żeby ludzkie części ciała nie znajdujące się w odpowiednich warunkach chłodniczych pozostawały przez jakiś czas "sprawne", więc ogólnie uważam, że to lipa... Już nie wspominając, że jej partner to wszystko przeżył :) Film bardziej przypomina czarną komedię niż horror czy nawet thriller...

ocenił(a) film na 5
seco22

Film był całkiem ok, ale też to zauważyłem ;D Specjalnie sprawdzałem czy napewno ma ten palec.

seco22

Też zauważyłam ten fragment z palcem ;)
Ale film jest mimo wszystko niezły, daję 6/10, bo dobrze się oglądało, a i motyw religijnego fanatyzmu ładnie wpleciony.

ocenił(a) film na 7
Isz_

7/10
Podobał mi się. Jedyne zastrzeżenia to tylko do tego palca, aczkolwiek mały szczegół.

ocenił(a) film na 7
primeraP10

no moze pod koniec maly taki błąd, ale to nie znaczy ze film byl kiepski, wręcz przeciwnie,
polecam i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
astok0

a nie, nie ma bledu, pod koniec pokazuja reke tylko tej ręki z ktorej nie bylo ucinania palca.

astok0

Ręka ręki?

;)

ocenił(a) film na 7
Music_In_Me

poplatalem sie ;p
heh juz za bardzo nie pamietam tego filmu, dawno go ogladałem.
obecnie moge polecic "ostatni dom po lewej" i "eden lake" ; )
pozdrawiam :P

astok0

było kilka niedociągnięć i komicznych sytuacji, np. kiedy Clyde mówi, że są pod ziemią 7 metrów i na zewnątrz nie słychać krzyków, jakiś czas później ktoś rozbija szybę na górze a w piwnicy dźwięk jest słyszalny jakby szyba pękła gdzieś obok. Sprawa palca też jest podejrzana podobnie jak cudowne ocalenie Mike'a i tego psychola z sierpem. Zastanawiające jest też uznanie zaginięcia i ustalenie nagrody za bohaterów, zaledwie po kilku dniach po ich wyjeździe, przecież oni pojechali w góry na jakieś zadupie gdzie może nie być zasięgu. Irytujące i nudne są też upadki podczas ucieczek, przecież to się dzieje teraz w każdym filmie grozy, gdybym ja uciekał przed psycholem to bym spier... ile sił w nogach nie oglądając się za siebie, a tu taka sytuacja ma miejsce 3 razy.. za trzecim razem tylko czekałem aż laska wleci w drzewo, a tu niespodzianka.. wpadła w dół z wodą.
Warto także wspomnieć, iż oprócz fabuły, którą cechuje wtórność w stosunku do znanych produkcji także i wśród postaci można odnaleźć swoistą replikę bardzo znanego bohatera z filmu grozy - a mianowicie Leatherface'a z "Texas Chainsaw Massacre"

Film jest bardzo średni, nic odkrywczego. 5/10

seco22

tak to nie byl film grozy tylko komedia...lecz sie na glowie czubie ehh:/