PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=275135}

Ojciec

Baabul
2006
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1324
Ojciec
powrót do forum filmu Ojciec

Baabul

ocenił(a) film na 7

Pierwsza część bardzo ładna, drugą polecam obejrzeć na szybkim podglądzie ;)

ocenił(a) film na 2
iskandrija

No nie wiem,1-sza częsc na pewno ciekawsza, ale czy ładna? Dla mnie ładniejsza była 2-ga bo tam było więcej Jaśka:) a w 1-szej tylko Salman(bleee) Choc w sumie obejrzałam ten film dla Rani :]

iskandrija

Mam przez to rozumieć, że uwielbiasz filmy o tylko miłości. Trochę szkoda, wiele tracisz. Mi bardziej podobała się 2 czesc, chociaż niewiele widziałam, bo prawie całą przepłakałam :P Cudowne ujecie relacji miedzy tesciem a synowa. Boskie!! Rani i Big B zagrali cudownie. Salamana nie lubię, więc to może dlatego 1 cześć średnio mi sie podobała.

ocenił(a) film na 4
iskandrija

Mimo że uważam się za fankę kina bollywoodzkiego, ten film nie zrobił na mnie aż tak piorunującego wrażenia.
Pierwsza część była tak zagmatwana i pokręcona, a cała intryga Salmana tak bezsensowna i głupiutka, że z trudem przez nia przebrnęłam. W drugiej było już lepiej i kilka razy się wzruszyłam. Podoba mi się, że nakręcono film, w którym skonfrontowano wielowiekową tradycję z dramatem zwykłych ludzi.
Poza tym jednak muszę zwrócić uwagę na choreografię, która była po prostu DRĘTWA! Zauważyliście, że w pierwszej piosence wszyscy sobie leciutko dygają, ledwo machają łapkami i obracają się niemrawo, a przecież jest to utwór idealny do zrobienia oszałamiającego widowiska.
Stawiam 5/10 i wydaje mi się to w pełni zasłużoną oceną.

ocenił(a) film na 10
vonGrunewald

jakie 5/10... 10/10 film robi ogromne wrażenie!