Oko

Gin gwai
2002
6,5 5,4 tys. ocen
6,5 10 1 5354
6,4 5 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

Film porażka...
Kilka scen strasznych, ale to i tak nie znaczy, że film dobry.
Naprawde dno. ;]

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
wiola940

Eeee, nie przesadzaj, film był spoko, to nie Kieślowski, ale rozrywka przednia!!!

wiola940

Sorry,ale właśnie po takich wypowiedziach poznaje się dzieci neo.Dla nich istnieją tylko dwie oceny:dno albo genialny,a każdy film,który im się nie spodoba zostaje natychmiast nazwany "najgorszym filmem jaki widziałem/widziałam".I oczywiście każdy kto oczekuje od ich wypowiedzi jakichś konkretów,srodze się zawiedzie.

Grendel

Ej nie.
Masz coś z głową, jeśli wydaje ci się, że jestem dzieckiem Neostrady.
To, że wyraziłam swoje zdanie, a ty masz inne na ten temat, to nie znaczy, że już muszę być dzieckiem XXI wieku.
No proszę Cię...
Lubie dobre filmy, ale tego zdania co napisałam o `The Eye` nie zmienię.
I praw takie porady do innych a nie do mnie. ;]
Nie znasz-oceniasz.
To świadczy niestety o Tobie.

wiola940

A film który ma pełno scen strasznych to odrazu jest dobry?:P Takie ocenianie to gówno nie ocenianie;]
Mi tam sie spodobało akurat... Dość ciekawy pomysł na film, ogląda sie ciekawie. Klimat horroru jak to w azjatyckich produkcjach bardzo dobry, nastrojowa muzyczka i wreszcie coś, gdzie nie straszy długowłosa dziewczynka;] Bardzo denerwuje tylko zakończenie filmu... Ale i tak wielki +;]

barnaba

No to widzicie.
Każdy ma swoje zdanie... ^^
I ocenia jak to mu się podoba.
Ale nie, żeby od razu kogoś wyzywać za inne poglądy.
=/

Aha, i nie mówię, że jak ma dużo scen strasznych to jest dobry.
Jeśli gatunkowo jest horrorem, to musi coś tam w sobie mieć, prawda?
Te niestety niezbyt [moim zdaniem!]
I prosze się nie czepiać o moją wypowiedź łaskawie. ;]

wiola940

owszem ma i przerażajacy juz jest sam fakt że po przeszczepie biorca zaczyna żyć zyciem dawcy wiem wiem to dziwne z naukowego punktu widzenia nie do wytłumaczenia ale takie przypadki sie czesto zdarzają

wiola940

nie mam zamiaru się czepiać, ale chciałabym się dowiedzieć CO KONKRETNIE jest w tym filmie słabego (wg ciebie). nie oglądałam go jeszcze i zamierzam to zrobić dzisiaj, ale zawsze mam ochotę poznać opinie innych (szczególnie te negatywne;).
więc jeśli potrafisz skonkretyzować, co w tym filmie było takiego "dennego", to będę wdzięczna:)

wiola940

Film moim zdaniem nie był zły - miał kilka fajnych, strasznych scen i spoko fabułę. Jednak zawiodłam się na nim jako na horrorze, słyszałam o tym filmie, że jest naprawdę straszny i w ogóle a wcale tak nie jest. Więc ogólnie - film niezły ale nie jako horror. Fajna fabuła ale mnie w żadnym stopniu nie przestraszył (jedynie jedna z pierwszych scen kiedy Mun już trochę widzi i na korytarzu słyszy głosy - fajna scena:) Pozdro