Dawno nie widziałem takiego horroru który by mnie wystraszył.Oko naprawdę zaskakuje i napędza strachu jak dlamnie pretenduje do najlepszego horroru 2008
nie wypada sie z Toba nie zgodzić, ja dodam ze muzyka w filmie jest rewelacyjna i tak naprawde to ona buduje całe napiecie jakie odczuwa sie w trakcie ogladania oka.
i ja i ja tez dodam kilka 10 bo filmik na to zasługuje!
muzyka, aktorstwo, scenariusz po 10
a za efekty specjalna 10tka
Zgadzam się w 100% film zaskakuje i naprawde straszy muzyka genialna dobre aktorstwo jeden z najstraszniejszych horrorów jakie widzialem 10/10
jedno mnie zastanawia. skoro jest taki świetny, to czemu ma tak niską ocenę? tylko 6,74 / 10.
mam dylemat, bo nie wiem czy warto iść na ten film do kina.
osobiscie uwazam ze warto.
sa swietne efekty specjalne, film od samego poczatku trzyma w napieciu, muza jest bardzo klimatyczna, pare zagadkowych watków rozwiajacych sie w czasie trwania akcji.
co do niskiej oceny to jest ona spowodowana dzieki tym ktorzy filmu na oczy nie widzieli, nie maja o nim pojecia a wiadomo ze najlatwiej krytykowac.
ja polecam a ty zrobisz jak zechcesz
A tak w ogóle to na jakiej zasadzie tworzy się ta ocena ? To znaczy w jaki sposób głosujemy na dany film ?
Ta ocena jest smieszna. Glosuja osoby ktore jak ktos pisal wczesniej ogladaja filmy na 14 calowych monitorach bez dzwieku = slaba ocena ;> jak dla mnei to zalosne. Oko jest jednym z lepszych filmow jakie sotatnio wyszly. Banda dzieci ciagnacych filmy z sieci w slabej jakosci chce walczyc z jak to pisza komercja. Zastanawiam sie po co wogole ogladaja skoro taki slaby! Niech przejda na azjatyckie kino i po sparawie. Wtedy kazdy bedzie mial tego czego chce ale biorac pod uwage ze jednak przychodza tu mozna wysnuc wniosek ze sami nie wiedza o czym pisza a pisza jak widac bez zastanowienia ciagle i zawsze dokladnie to samo. Radze wlaczyc TVP i zapraszam na Klan ;)
Ale frustrat z ciebie :D .Krytykujesz osoby na podstawie jakiś ubzduranych domysłów. Wszystko jest kwestią gustu. Wiadomo że ten film to REmake filmu o tym samym tytule więc może komuś poprostu orginał podobał się bardziej. Osobiście film zasługuje na solidne 8/10 .. nie przesadzajmy z 10/10 .. chociażby efekty wypadają blado w porównaniu do Silent Hill. Już nie wspomne o fabule .. pozdrawiam
Uważam, że jak najbardziej możesz się wybrać do kina jeśli lubisz horror'y. "Oko" daje radę i to pod wieloma względami, wg mnie pierwsza połowa filmu jest rewelacyjnie nakręcona, no później niestety troszkę bardziej schematycznie. Daję 8/10. Nie wiem skąd taka niska ocena. Ja jestem wybredny, ale akurat ten film jest naprawdę dobry. No i potrafi przestraszyć ...
A ja dałem z czystym sumieniem 9/10 film naprawde bardzo dobry,takie filmy najlepiej się oglada samemu w nocy...końcówka troche przypomniała mi fabułe filmu "Oszukać przeznaczenie".Ale ogólnie film warty polecenia!
Może trzymało w napięciu ale straszne to nie było,
Muzyka robi swoje a potem okazuje sie ze to było takie ,,straszne" ze ho!
Smutne zakończenie. :( Nie jest to co prawda mój ulubiony film, ale całkiem ciekawy.
Film jest wart 10 punktów za muzykę a dokładniej za piekne dzwieki fortepianu i skrzypiec jakie da sie usłyszeg w tle obrazu.
ja jestem tym zachwycona ze do takiego filmu-chodzi mi o gatunek-wlaczono elementy klasyki muzycznej
Ludzie! Co wy, do cholery, wygadujecie?! 10/10? W porywach dalbym 3/10. I to obiektywnie rzecz biorac. Film nie wnosi niczego nowego do gatunku, ponad to jest to zwykly remake (nieudolny zreszta), gra aktorska praktycznie nie istnieje, a te niby swietne efekty specjalne sa, litosciwie mowiac, letnie. Pomysl banalny, rozwoj fabuly i poszczegolne wydarzenia na poziomie sredniorozgarnietego gimnazjalisty - takich pseudohorrorow bylo juz setki. Naprawde Was nie rozumiem. Albo wszyscy macie po 12 lat, albo widzieliscie tylko 5 horrorow na krzyz. -__- Nie zebym byl jakis znawca, ale na litosc boska, gdzie Wy macie oczy?
Dobra dobra! znalazł się wielki krytyk filmowy...po tym co piszesz zastanawia mnie ile Ty możesz mieć lat,mi jak i innym film mi sie podobał a jeśli Tobie nie to polecam Ci "Salo czyli 120 dni Sodomy" Napewno Ci sie lepiej zrobi i przestaniesz takie posty pisać.
A niby co "Salo..." ma wspolnego z Okiem? Ponadto wspomnialem juz ze nie jestem zadnym znawca, wiec zwrot 'wielki krytyk filmowy' mogles sobie naprawde darowac. Film, ktory jest przecietna amerykanska produkcja, z ladna aktoreczka w roli glownej nie zasluguje na tak wysokie oceny. Zreszta pomysl z przeszczepionymi rogowkami to nic innego jak odgrzewane kotlety: chyba najbardziej znana tego typu produkcja jest Blink.
Napisales tez, ze zrowno Tobie, jak i innym film sie podobal... No i co z tego, za przeproszeniem? Czy to oznacza, ze mamy do czynienia z jakims hitem? Skoro tak patrzysz na opinie innych, to przyjrzyj sie tej: http://www.imdb.com/title/tt0406759/
Co prawda glupio mi troche posilkowac sie tym linkiem, ale przynajmniej mozna zobaczyc, ze Oko nie zostalo jednak tak entuzjastycznie przyjete, jak tutaj.
Rozumiem że wg. Ciebie nie jest to arcydzieło i przełm w dziedzinie horroru , ale spójrz jakie filmy do niedawna wychodziły. Totalna klapa jakeś odgrzewane hity w stylu grupa młodzieży wyjeżdża na piknik do lasu lub po latach odradza się kolejny psychol z siekierą.Owszem motyw z przeszczepem oczu już gdzieś widziałem ... nie pamiętam. Nadal podtrzymuję swoje zdanie 10/10 i oby wreszcie z kinem grozy się coś ruszyło.
ja uważam podbnie jak Ty.moze tylko jako horror nie traktowałabym filmu ale jako thriller to w 100%,
Odgrzewanym kotletem to własnie ten film jest.A jak koś nie wie co to jest REMAKA to podam link do definicji:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Remake
a JESZCZE PODAM LISTE ODGRZEWANYCH KOTLETÓW(TO DLA TYCH CO MAŁO FILMÓW OGLĄDALI):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_film_remakes_A-M
lISTA JEST PO ANGIELSKU(PROSZE SIĘ EDUKOWAĆ)
POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZNAWCÓW ODGRZEWANYCH KOTLETÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(JA ZNAWCĄ NIE JESTEM ALE UMIEM CZYTAĆ I ZANIM NA COŚ WYDAM KASE TO POCZYTAM ZORIENTUJE SIĘ CZY KTOŚ MNIE NIE ROBI W BANBUKO(hASTA lAWISTA DZIECIACZKI)
flagg47 ja nie mowie że "Salo..." ma coś wspólnego z Okiem tylko skoro ten film nie robi na Tobie wrażenia to może sobie obejrz właśnie te Salo.A co do tych "odgrzewanych kotletów" to osobiście nic nie mam,czasem sie uda czasem nie.Tu sie akurat udało.A to że mi sie podobał ten film to nie znaczy że zaraz bedzie to jakiś hicior tylko poprostu film warty obejrzenia i tyle.
Ludzie was pogięło!!!!!!!!!!!!! To jest największa pomyłka 2008 roku. Dla mnie to zmarnowany czas. nie wiem czy się podniecacie. ja daje 2/10 i to tylko dlatego ze gra Jessica.
ej no ja was prosze jak sie komus film nie podoba to trudno!! nie wam oceniac za innych to opinia wasza i przestancie narzucac ją innym! ja nie oglądałam i musze zobaczyc