Oko

The Eye
2008
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68442
4,0 10 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

To nie thriller.

ocenił(a) film na 3

Miałem okazję zobaczyć wczoraj ten film. Nie nazwał bym go thrillerem a tym bardziej horrorem. Spodziewałem się zupełnie czegoś innego, niestety zawiodłem się bardzo. Film nie trzyma w napięciu, nie zaskakuje ani nie przeraża, za to czasem śmieszy np. przy scenie kiedy śmierć zabiera potrąconą dziewczynę, cała sala kinowa wybuchła śmiechem. Nie polecam, chyba że ktoś chce wydać niepotrzebnie pieniądze.

ocenił(a) film na 4
evil_5

Ja również nie sklasyfikowałbym tego filmu jako horror lub thiller, dla mnie to bardziej dramat. Na dodatek bardzo średni.
Jak już wspomniał założyciel tematu, film nie trzyma w napięciu, a pierwsze trzydzieści minut to dłużyzna. Historia przedstawiona w oku jest tak nierealna, że aż głupia. Moja ocena 4/10.
Pozdrawiam.

evil_5

Ludzie prosze was! obejrzyjcie film zanim sie wypowiecie.

ocenił(a) film na 9
Giant_2

a co, według was jeśli co chwile jakaś dziewczynka ze zmasakrowaną twarzą i długimi czarnymi włosami nie wychodzi z wanny lub nie łapie bohaterów za szyje, to film nie jest horrorem? ;p bo nie wiem dla czego uważacie że "oko" nim nie jest. trzyma w napięciu, są elementy zaskoczenia, a fabuła całkiem niezła.

piperabo

jak poczytasz inne wypowiedzi to zrozumiesz ze oni pisza nonstop same negatywy doslownie wszedzie! na kazdym filmie, to hyba takie hobby albo cos z dziecinstwem nie tak

ocenił(a) film na 3
kondzi

Wypowiadam się tylko i wyłącznie o filmach które znam, i nie zawsze są to negatywy. Niektórzy na tych forach, to chyba totalni pesymiści, skoro widzą tylko te złe rzeczy.
Horror nie powinien wzbudzać u widza śmiechu a racze lęk swoją atmosferą, scenami(choć nie koniecznie), powinien wbić widza w fotel a nie wywoływać u niego znużenie.
I dla informacji nie każde filmy o duchach i mordercach są horrorami! Gatunku nie rozpoznaje się po fabule!

użytkownik usunięty
evil_5

Jak gatunku nie rozpoznaje sie po fabule to w takim razie po czym?? To jak reżyser to nazwie czy co bo nie wiem weź mnie oświeć!!

ocenił(a) film na 4
Giant_2

@Giant
Obejrzałem film, dlatego się wypowiadam. W porównaniu do niektórych nie piszę o filmach, które znam tylko z relacji innych ludzi.

@piperabo
Nie umiem Ci dokładnie powiedzieć, dlaczego nie uważam oka za horror. Po prostu nie pasuje mi do tego gatunku. Wydaje mi się, że to dramat, ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i mogę się mylić.

@kondzi
Masz rację miałem trudne dzieciństwo, gdy byłem mały zmarł mój ojciec. Jednak nie widzę żadnego powiązania między moim trudnym dzieciństwem, a negatywną oceną tego filmu. Nie rozumiem też dlaczego zamiast przedstawić jakieś kontrargumenty grzebiesz w mojej przeszłości (uważaj, bo odkryjesz że mój dziadek był w Wehrmachtcie). Co do tego, że surowo oceniam filmy to masz rację. Nie jestem jednak krytykancki i nie wypowiadam się hurtowo źle o każdym filmie, który zobaczę. Na początek zanim coś takiego komuś zarzucisz proponuję dokładniej przejrzeć komentarze tej osoby...

Reasumując, każdy ma prawo do swojego zdania i jego wyrażania, właśnie to gwarantuje demokracja. Ja wyraziłem swoją opinię w sposób kulturalny i rzetelny, podałem argumenty, które moim zdaniem przemawiają za tym, że film jest słaby, dlatego nie rozumiem ataków pod moim adresem.
Mimo wszystko pozdrawiam.