Zawsze liczę się z Waszą opinią drodzy użytkownicy, więc może Ci bardziej doświadczeni (osoby do lat 16 - szy!) mogliby mi doradzić, czy bym zmarnował kasę, gdybym na to poszedł?
Nie napalam się na porządny horror, ale chciałbym się troszkę rozerwać, być może zlęknąć w jednej chwili... Więc jak to jest?
Wiec zacznij sie napalac bo to nie tylko horror. Jak porownasz go z ostatnimi produkcjami tego gatunku to napisz jak bylo. Moim zdaniem nawet wiecej niz warty kilku zlotowek.
A ja mysle ze nie w jednej chwili. Dramat glownej bohaterki z doskonalymi efektami na tle ostrego thillera jest jeszcze bardziej odczowalny. Fabula jest tak dopracowana ze czasami chcialo by sie odpoczac kilkanascie minut na zlapanie oddechu ale na Oku to nie takie proste. Kilka razy potrafi zaskoczyc o ile patrzysz w ekran a nie miedzy nogi szukajac popcornu.
Avanger STOP!.NAJPIERW OBEJRZYJ ORGINAŁ(szkoda kasy na REMAEKY.IDZ lepiej na orginał w tym samym czasie (zrobili POLSCE
O LOL co to teoria spiskowa! ale masz poukladane w glowie heh, oryginal to kaszana totalna nawet 5/10 bym niedal
Film wprawia w osłupienie kazdego kto spodziewa sie byleczego!!!
Film jest przerazajacy(wyszedlem mokry z kina)
popcornu nie wto kupowac bo nie ma czasu na jedenie!
sam film jest perfekcyjnie dopracowany, pełno w nim grozy ktora udziela sie w sali i jest odczuwalna do okola, muza idelnie zgrana z akcja.
Dawno nie widziałem takiego filmu filmu gdzie az tak skacze cisnienie!
Obejrzyj oryginał. Zdecydowanie bardziej klimatyczny i straszny.
Jeśli masz poniżej 15 lat, to pewnie wersja amerykańska przypadnie ci bardziej do gustu (co widać po wypowiedziach kilku osób tutaj, które nawet nie umieją się wysłowić w ojczystym języku). Jeśli jesteś starym horroromaniakiem to tylko wersja z Azji ;) . Tanim podróbkom mówimy nie. Heheh
Hmmm ja mam 16 lat i jakos ja i moi znajomi twierdza ze ogladac wersje azjatycka to tak jakby twierdzic ze godzilla z 75 jest przebojem wszechczasow
Do DeaDLY AnG3l (wspieraj ludzi którzy kradną komuś pomysł,ciekawe jak ty byś coś wymyslił a tobie by to ktoś ukradł i podisał się pod tym że to jedo pomysł(jestem śmiertelnie ciekawy czy byś dalej był przy stwierdzeni twojich kolegów (znajomych).POZDRAWIAM
Zastanawiam się cz w ogóle oryginał widziałeś.
Poza tym porównaj sobie ogólną ocenę na imdb, czy filmwebie wersji z Azji i Ameryki. No niestety, ale amerykańska podróbka przegrywa ostro w opinii użytkowników obu serwisów.
Jak dla mnie to wasza mala wojna z wiatrakami. Cos wam niewyszlo to odrazy winne hollywood, bush itd... zalosni jestescie - teorie spiskowe itp. opanujcie si bo niedlugo napiszecie ze lepper wam na dachach wyladowal
Witam. Widzę, że bronisz oryginału. Ja widziałem obie części dzisiaj pod rząd. Pierwsze azjatycka, potem amerykańska. I muszę stwierdzić, że obie mają niezły klimat. Każda na swój sposób inny.
Ogólnie, zawsze bardziej wolałem azjatyckie kino, ale chyba się to zmieni. Identyczny schemat "horrorów" rodem z Japonii czy Hong Kongu chyba mi się przejadł. W wersji z Albą, o dziwo, nie dopatrzyłem się amerykanizmów typowych dla Hollywood ostatnimi czasy :) Muzyka niezła, nastrojowa, efekty przeciętne (ale nie one są ważne) i niezły klimat depresyjny. Bardziej ten film potraktowałbym jako dramat z elementami thrillera, któremu bliżej do kina europejskiego niż "ahmerykańskiego". Przynajmniej takie są moje odczucia. Wyciągnęli mnie na te dwa filmy, nie żałuję drugiego :P
Pozdrawiam i radzę się nie przejmować poziomem wypowiedzi niektórych, filmwebowych coleshcuff, bo tylko można się uwstecznić jak oni :)
Na imdb średnia ocena wersji amerykańskiej 5.1 , ocena wersji azjatyckiej 6.9 . Wszyscy są widocznie uwstecznieni, ty jeden postępowy. ;]]
POmyśl troszke to zrozumiesz! moze! czlowiek takze i jak ma taka slabosc (to raczej ogolnie sie tyczy wiekszosci) ze duzo latwiej nam przychodzi cos zmieszac z blotem niz wystawin na piedestaly, to normalne luczkie zachowanie, ty idziesz za wiekszosci a ostatio ogladalem mgle i tam bardzo ladnie bylo pokazane czym jest tlum i wiekszosc ktora poszla za psychopatka religijna ale mimo to jak oglada sie z boku to latwiej stwierdzic kto stracil zimna krew i rozum.
Piszac to co piszesz stajesz za takim dzikim bezmyslnym tlumem BRAVO!!!
Wygrales sedesik mobile :)
Jak dla mnei jedna wypowiedz pozytywna = 4 negatywnym a tylko dlateo ze to poprostu ludzikie i tego sie nie da zmienic, zawsze beda tai cipki ktore wina za swoje spieprzone zycie zwala na np hollywood ehhh poczytaj sie czlowieczku bos malutki
Facet zacznij gadać o filmach a nie Ćipkach i Hollywood .To że ty jesteś bezkrytycznie zapatrzony w amerykański chłam zalewający kina to nieznaczy że mają robić jak ty.O ćipkach śa inne fora napewno nie FILMWEB.
Leat... ty jestes zapatrzony w komunizm, wyjdz na ulice zobacz jak ludzie zyja! po 1 nigdny nie bylem za piractwem i zawsze to potepiam. Po 2 jak dla mnei i wielu innych jestes kolejnym idiota (kredtynem, czlowiekiem o niskim stezeniu szarych komurek, zapewne bardzo ospalym z przetluszczajacymi sie wlosami no i jak to u takich niedojebk.. bywa jestes komuterowym maniakiem a to juz wszystko wyjasnia) czlowieku wez ceglowke i jebn.. sie w glowke! Jak by nie bylo w stanach i tak wychodza najlepsze filmy co do nie ma watpliwosci a ty z braku wlasnego zycia znajdujesz sobie zajecie!!! walka z amerykanizmem bosiieee kto cie robil i czym ! Twoj stary tez taki byl!
Przynajmniej mam troche kultury i nie nazywam kogoś IDIOTOM.POZDRAWIAM(kończe tom bezowocną rozmowe).Za dużo jest tu frustratów i agresywnych ludzi.
Tak , jeśli nie zgadzam się z twoją opinią że film był genialny to jestem idiotą. Wiesz co, patrząc na poziom twoich wypowiedzi to naprawdę nie będę z tobą dyskutował bo nie mam ochoty. Dam głowę że z onetu cię przywiało.
I coś ty masz jakieś problemy z tym życiem. Co chwile o tym wspominasz. Może czas najwyższy się tym na poważnie zająć, bo jak ktoś o czymś dużo mówi, niby mimochodem napomyka to przeważnie ma z tym jakiś problem. Udaj się do psychologa i teraz mówię na serio, nie nabijam się ani nic. Po prostu to wyraźnie rzuca się u ciebie w oczy. Z autentyczną szczerością i bez złośliwości to mówię.
Popieram Angela.
Problemy mają raczej tacy jak ty jimbo wyżywając się na wszystkim a patrząc po twoich innych opisach na forach filmweb dodam z całą odpowiedzialnością że masz coś z głową i przychylę się do twierdzenia ze cały świat pewnie spiskuje przeciw tobie. O wszytkim piszesz negatywnie więc jak Ktoś pisał wcześniej to chyba hobby
O wszystkim piszę negatywnie ? Nie rozśmieszaj mnie. Mogę ci przytoczyć dziesiątki moich pozytywnych opinii i ocen. Więc nie wiem skąd to wytrzasnąłeś, pewnie z jałowej dyskusji z adminem niżej.
Hehe no comment. Myślę że założyłeś nowe konto bo wstyd ci było na tamtym odpowiadać.
Napisałem przecież, że to moje subiektywne zdanie :) Wydasz opinię o filmie i jesteś od razu zjechany. To tylko na filmwebie ^_^
Odnośnie uwstecznienia, to chodziło mi głównie o poziom wypowiedzi czyli wszystkich "błEndoow, braqów interpoonkCjj, pisania Polakóff z małej leetery etc." Nawet niektórych tekstów tutaj nie można rozszyfrować :)
Odnośnie filmu, to nie mam zamiaru opierać się na ocenie IMDB czy tym bardziej Filmwebu. Pozdrawiam.
@Post down
Odnośnie wypowiedzi Pana poniżej:
N/C
No to sorry w takim razie, widzę że jeden z niewielu normalnych wypowiadających się w tym temacie ;] Bo jeden pan twierdzi tutaj że jak komuś się ten film nie spodobał to ma problemy z życiem :]
Ja mam 15 lat i uważam że film jest świetny:). Warto na niego pójść. I nie wiem czemu niektórzy uważają że nie trzyma w napięciu, moim zdaniem trzyma i nawet mialam momet kiedy nieźle się wystraszyłam:))
Film jakiś taki nijaki :) Brakuje mu przede wszystkim atmosfery grozy narastającej przez całość filmu i kulminującej się na końcu. To kilka raczej takich samodzielnych epizodzików, a motyw który mógłby je spajać tzn. kontakt z "zaświatami" w ogóle nie wywołuje większych emocji.
Tak naprawdę jedyne co po kilku dniach się pamięta, to to, że dziewczyna miała problem ze wzrokiem i zasłaniała okna, a na końcu biegała od samochodu do samochodu.
Wg mnie film jest rewelacyjny, bardz fajnie sie go ogada bo wciaga, muza poteguje napiecie i caly film wlosy na plecach sie jeża.
Dla mnie rewelacja!
Film jest nieoryginalny, nudny, pełen powielanych niemiłosiernie, wyświechtanych juz zabiegów potęgujących napiecie, którego w tym filmie NIE MA!!!! Słabe, nieprzekonujące aktorstwo. Historia BANALNA i GŁUPIA. Ogólnie film to ciąg efekciarskich momentów, które bombardując nas z nienacka na ekranie maja wzbudzić groze. Momenty te do bólu przewidywalne i niestraszne połączone są jakimiś nic nieznaczącymi epizodami, które ciągną film na siłę za uszy aż do żenującej końcowki. Jesli NIGDY w życiu nie widziałeś filmu KRĄG lub podobnych produkcji o DUCHACH, KLĄTWACH itd moze 2-3 sceny wzbudza strach. Jesli jednak nie jesteś taką osobą - radziłbym sobie darowac. Śmierć zabierająca dusze do piekła (?) wzbudza śmiech politowania, a nie grozę. STRATA CZASU 1/10
eeeee trzeba było wyłączyć światło albo przynajmniej iść do kogoś kto ma na czym oglądać, Film jak najbardziej znakominy jak na thiller. Widze kolega popiera teorię o horrorach gdzie facio usmarowany w błoto i pomidory lata z siekierą. Jest takie czasopismo wiesz! o horrorach, zachęcam do kupna. Tam napewno znajdziesz coś na swoje potrzeby, jak teksańska masakra z lat siedemdziesiątych :*
Typowa odpowiedź na FILMWEBIE, która nie pozwali zrobić niczego innego jak wywalić z obserwowanych. Zero dyskusji, kontrargumentów - agresja i zero konkretów. To już jest smieszne, a z drugiej strony męczące. Nie ma sensu w ogóle wchodzić na jakiekolwiek forum bo od razu sprawdza się reguła i prawo tutaj rządzace: jesli nie należysz do naszego towarzystwa wzajemnej adoracji i nie kochasz filmu, który my ubóstwiamy - jesteś głupi, nie znasz się na filmach, jesteś gorszy, nie możesz mieć własnego zdania....Ludzie dorośnijcie trochę. Żałosne. Dziecęce filmy dla dziecięcej mentalności. Bez odbioru.