Oko

The Eye
2008
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68442
4,0 10 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

zauważyłam, że wszyscy ogladali film z nastawieniem, że zobaczą kino na wysokim poziomie. i jakoś cudownie niemal wszyscy się zawiedli!
a może zmienić podejście? :)
nie lubię współczesnych filmów. uważam, że psują gatunek, a hollywood wyżera mózg. tak więc film obejrzałam siedząc u chorej koleżanki i niesamowicie się z nią nudząc. czego się spodziewałam? dennego, beznadziejnego obrazu, który wygląda jak tysiące innych prostych filmów dla prostych ludzi. i faktycznie. pierwsza połowa "the eye" była żałosnym filmem, mającym nawiązać do gatunku horroru. ale w pewnym momencie całość przeistoczyła się w thiller. ta zmiana miło zaskoczyła, bo jako thiller, film wyglądał zupełnie inaczej i, o dziwo, lepiej. skończyłam seans z uśmiechem na twarzy, bo otrzymałam całkiem ciekawą thiller-papkę, która nic nie wnosi, niespecjalnie zaskakuje, ale jest prostą rozrywką na nudną chwilę.
tylko ja naprawdę nie wiem, dlaczego ten film określony jest jako horror, skoro on z horrorem ma spólne jedynie kiepskiej jakości komputerowe duchy...?