Oko

The Eye
2008
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68442
4,0 10 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

ciekaw jestem bo jeżeli azjatycka według was to na tą nie zarezerwuje czasu

ocenił(a) film na 7
Mati_cmg

Amerykańska wersja jest milsza dla oka (żywsze kolory itd) bardziej niż azjatycka (raczej ponura), ale azjatycka jest straszniejsza. W amerykańskiej właściwie nie ma niczego strasznego, nawet duchy mają normalne twarze - bez żadnej upiornej charakteryzacji. :)

Sighma

Mnie wersja azjatycka bardziej przypadła do gustu. Była straszniejsza.

taipan

jeżeli azjatycka była straszniejsza to ja dziękuje za amerykańską

ocenił(a) film na 1
Mati_cmg

Wersja azjatycka nie jest najlepszym filmem, ale mimo to jest o wiele lepsza niż remake. Amerykańskiej wersji w żadnym wypadku nie polecam.

Est85

no dlatego tak napisałem powyżej jedyne co mi sie podobało z azjatyckiej wersji to element zaskoczenia w motywach z lustrem

ocenił(a) film na 7
Est85

No nie, nie zgodzę się z tym że azjatycki Wzrok jest słabym filmem. :/ Wg mnie b. dobrym. Sceny z niego zostały zresztą uznane przez jakiś magazyn (?) za najstraszniejsze sceny w historii kina. Azjatycki Wzrok jest moim ulubionym wschodnim horrorem. No ale co człowiek to inny gust.

ocenił(a) film na 1
Sighma

Sformułowanie "nie jest najlepszym filmem" nie oznacza "jest słabym filmem". Oznacza to tylko tyle, że są lepsze, np. Shutter albo Arang. Scena w szpitalu w oryginale The Eye była super.

Sighma

dokładnie o gustach sie nie dyskutuje ale pytanie jednak brzmiało która wersja lepsza czyli masz to samo zdanie co przedmówcy i ja ze to jednak lepsza wersja i na amerykańską szkoda czasu ?