PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190317}

Oko

The Eye
2008
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68382
4,2 15 krytyków
Oko
powrót do forum filmu Oko

J/w...... do usranej smierci bede to powtarzac...nigdy nie nawroce sie na amerykanski syf i i ich shitmake'i

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
velvety_remembrance

znasz sie na kinematografii jak Pisarz na jajach. Film jest swietny chcoiaz na poczatku byl nudnawy

ocenił(a) film na 5
Power_Attraction

Kurcze, niestety Ty lepszej wiedzy nie reprezentujesz :(
Może wypytać Cię z choćby polskiej kinematografii?

ocenił(a) film na 5
velvety_remembrance

Jedno powiem - The Ring amerykański bardziej mnie wciągnął! Dwójki am. nie widziałem...

ocenił(a) film na 7
velvety_remembrance

i znowu jak coś komuś się nie podoba to najlepiej zmieszać kogoś z błotem :/ ile ludzi tyle gustów ... jakby to było gdyby wszystkim podobało sie to samo :)

sarah496

Według mnie założyciel tematu to kolejny przedstawiciel tej rasy "znawców" kina, którzy ulegli modzie krytykowania amerykańskiego kina, (z którego de facto wywodzi sie wiele arcydzieł) dlatego myślą, że są Fajni i obeznani.

ocenił(a) film na 5
belek

Ale on nie krytykuje amerykańskiego kina (ah ta umiejętność czytania ze zrozumieniem ...).

On krytykuje durnie i masowo robione przez amerykanów remaki.

velvety_remembrance

ten kto oglada azjatyckie kino, wie o co chodzi.
ci co nie wiedza ogladaja amerykanskie produkcje i sa debilami ;)

velvety_remembrance

A słowa "shit" i "remake" to takie niby nie amerykańskie?! A można wiedzieć dlaczego? Dlatego że amerykańskie? Wybacz ale dla mnie nie jesteś rozmówcą

użytkownik usunięty
rafin2003

Autor postu przytaczając i łącząc dwa angielskie słowa otrzymał mieszankę, która najlepiej wyraża jego odczucia w związku z amerykańskimi remake'ami azjatyckich horrorów. Jeżeli na końcu zaś użył pejoratywnego wyrażenia "nie", chodziło mu o to, że owe "shitmake'i" nie przypadają mu do jego wyrafinowanego gustu, co wcale nie znaczy, że nie przepada za amerykanami i językiem angielskim.

Ja zaś mam podobne odczucia i jestem bardzo zawiedziony, gdyż jako pro-amerykanin uważam, iż amerykańskie filmy były niegdyś przewodnikami reżyserów na całym świecie, górowały nad wszystkimi (oczywiście, że filmy europejskie były równie wysokiej jakości, ale nie o tym mówię w tym komentarzu :]) a teraz, gdy spiżarnia pusta biorą się za tworzenie tanich remake'ów, które doń nie należą ani pod względem scenariusza, ani pod względem reżyserii (przecież amerykańskie "Oko" reżyserują japończycy <<sic!>>).

rafin2003

no nie jest rozmowca...bo przeciez pisze:P....poza tym akurat jesli chodzi o horrory to ma swieta racje.Horror ma powodowac lęk a nie ziewanie.Ile razy mozna ogladac ten sam motyw w horrorach.mysle,ze ten fil nie odniesie zadnego sukcesu