PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37513}
6,6 23 tys. ocen
6,6 10 1 22949
6,6 10 krytyków
Old School: Niezaliczona
powrót do forum filmu Old School: Niezaliczona

Bez pomysłu

ocenił(a) film na 3

Bardzo przewidywalna, nudna, niezabawna komedia. Prosta i żałosna fabuła. Bractwo, Frank The Tank, imprezki.... ludzie! Denerwujący Wilson, wg mnie Owen jest znacznie lepszym aktorem niż Luke. Chyba najsłabsza z tych, nie wiem jak je nazwać, komedii amerykańskich ostatnich lat, w których gra zawsze ekipa z tej samej grupy aktorów m. in. Ferrell, Owen Wilson, Luke Wilson, Vince Vaughn, Ben Stiller itp. Wielki niedosyt

ocenił(a) film na 5
Otakushonen

Dołączam się do przedmówcy - film ma może 2-3 zabawne momenty. 5/10 daję za aktorów. Szkoda czasu i pieniędzy na takie filmy.

Otakushonen

Skoro tak uwazasz, to pewnie znasz lepsze komedie z glebokim humorem, hahahaha.
Poza tym Ben Stiller to nie ta ekipa, zagral raptem w 2 filmach z Owenem Wilsonem...

ocenił(a) film na 3
El_Draque

Tak...znam lepsze komedie, a co do tego "głębokiego humoru" to nie wiem czy to ironia.

ocenił(a) film na 8
Otakushonen

Komedia mi się bardzo podobała, pod każdym względem, nie wiem jak to może się nie podobać;p Mógłbyś podać tytlu chociaż kilku tych lepszych komedii chętnie je zobaczę ? :)

ocenił(a) film na 3
Otakushonen

Zje*any film jednym słowem

ocenił(a) film na 9
sador1991

Gadacie glupoty :D mi sie bardzo podobal , ale moze jestem tylko płytkim głupkiem.

ocenił(a) film na 4
szymekhaha

Nudna komedia na jeszcze bardziej nudne popołudnie

ocenił(a) film na 10
Otakushonen

Nie wiem, którą wersję widziałeś, ta z polskim dubbingiem jest podrasowana, bo rzeczywiście wersja z polskimi napisami jest trochę słabsza, ja widziałem ten film kilkanaście razy, dopiero za którymś razem zacząłem rozumieć znaczenie pewnych zdarzeń i tekstów i odkrywać bohaterów drugiego planu. Ta komedia nie jest ambitna, ale która jest? Humor jest specyficzny, nie każdy ma widocznie wystarczający dystans do siebie i świata, żeby się z niej śmiać, dla mnie to film doskonały.

ocenił(a) film na 4
gigant0502

Ze 4 naprawdę zabawne momenty bym znalazł, co nie zmienia faktu, że to trochę mało, zwłaszcza jak na film, którego jedyną dobrą stroną powinna być ich duża ilość.

ocenił(a) film na 3
gigant0502

Komedia nie ma być ambitna tylko, do cholery, zabawna. I najlepiej, żeby to nie był humor klasy Z. Nie chodzi też o dystans do siebie i świata, bo jakoś wiele komedii mi się podobało, nawet z tych głupszych. Klasyczna odpowiedź filmwebowego fana- jak nie lubisz jakiegoś dramatu to mówi, że nie zrozumiałeś filmu, a jak nie lubisz komedii to nie masz dystansu do siebie i nie masz nawet krzty poczucia humoru.

ocenił(a) film na 10
gigant0502

Mimo wszystko czekam na drugą cześć, a Will Ferrell jest moim bohaterem. Gusta są różne... cóż. Jeżeli moja odpowiedź była klasyczna, to co powiedzieć o człowieku, który jedzie na dwa konta, żeby wyglądało lepiej :D, mogłeś chociaż jeden dzień odczekać... Jeżeli przeczytasz już cały filmweb to znajdziesz tam może z 4 moje komentarze, dlatego daleko mi do klasycznego filmwebfana.

ocenił(a) film na 3
gigant0502

Nie wiem czy to z dwoma kontami było do mnie + nie wiem co ma ilość komentarzy do ich treści, zresztą fan jakiegoś filmu na tym portalu też nie musi mieć wiele postów

Otakushonen

Nie krytykuje twojego poczucia humoru, ale nadal czekam na tytuly lepszych komedii.
Tez uwazam ze komedie powinny byc smieszne wiec daj mi cos z czego sie posmieje.

ocenił(a) film na 3
El_Draque

Nie trzeba daleko szukac, w samej Polsce powstalo sporo dobrych komedii np. : Mis, Rozmowy Kontrolowane, Dzien Swira, Poszukiwany, Poszukiwana, Czlowiek z m-3, Kiler, Kiler-ow 2-och, Konsul, Pilkarski Poker, C.K Dezerterzy, Chlopaki nie placza, Nie lubie Poniedzialku, co mi zrobisz jak mnie zlapiesz, Seksmisja, Jak rozpetalem druga wojne swiatowa. I jeszcze wiele wiecej. Zagraniczne: Nieoczekiwana zmiana miejsc, American Graffiti, MASH, Tootsie, American Beauty, Koniec z Hollywood, Klatwa Skorpiona, Co nas Kreci co nas podnieca, Zbrodnie i wykroczenia, Manhattan, Annie Hall, Pol zartem pol serio, Choc goni nas czas, Plotka, Milosc.Nie przeszkadzac, Czyja to Kochanka?, Kac Vegas. Wiecej nie chce mi sie pisac, ale jest jeszcze z 8 razy wiecej. Tego ze sie z nich posmiejesz nie gwarantuje, bo jesli taki film jak Old School oceniasz na 10 to wiele z podanych przeze mnie tytulow moze ci sie nie spodobac. Takze niezly humor wystepuje w serialach, polecam np. Scrubs ( Nawet Sitcomy czasem sa zabawne) albo polskie Alternatywy 4. Swietny humor mamy tez w serialu Dr.House, ale to jest tez dramat. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Otakushonen

A ja uważam że to niezła komedia o specyficznym humorze którego wszyscy nie zrozumieją ! co do przedmówcy to wymienione tytuły są oczywiście lepsze i gorsze, zgadzam się co do Dr House niby dramat ale zabawny. Na pewno zdubbingowana wersja jest lepsza od tej oryginalnej z napisami w której nie ma tych tekstów jak: ...golcujemy chłopaki.. jak to nie jest śmieszne to jesteście ponuraki! a co do polskich komedii to są takie zajefajne i takie ala komedie które nudzą przynajmniej polskiemu kinu to wychodzi bo inne gatunki to daleko w tyle ;o)