Zdobywanie Białego Domu jest tak naciągane jak gumka w majtkach. Jeżeli banda koreańskich
rewolucjonistów ze śmieciarkami może się przedrzeć i zdobyć Biały Dom,...dom przywódcy
światowego imperium to biada nam :)
Przypuszczam , że zdobycie Białego Domu jest zwyczajnie w rzeczywistości niewykonalne. Podejrzewam by zdobyć Biały Dom potrzebne by były z 2-3 Bataliony piechoty i pułk czołgów plus wsparcie lotnictwa. Jednak bez prowadzenia otwartej wojny wykorzystanie takich środków jest zwyczajnie niemożliwe. Film generalnie niezły , lepszy od http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Awiat+w+p%C5%82omieniach-2013-654022.
To jest tylko film ... Jest dobry pomysł, dobra akcja, dobre wykonanie i dużo strzelania. Idealne kino akcji na niedzielny wieczór.
idac Twoja retoryka ,to każdy film jest dobry...bo to tylko film :) Mnie sie nie podobał co nie znaczy, że jest słaby/
Jak dla mnie wystarczy max. 50 najemników wysokiej klasy + kilku zdrajców z CIA, Secrete Service i pentagonu.
Ja z kolei myślę (nawet jestem pewny), że do zdobycia Białego Domu z pewnością to nie wystarczy ...
W sumie wątpię czy takie siły byłyby się wstanie zbliżyć na wystarczającą odległość by przeprowadzić skuteczny atak. To raczej mało prawdopodobne bez wcześniejszego sparaliżowania całego państwa.
To sobie lepiej obejzyj SWIAT W PLOMIENIACH tam dopiero ujzysz patos i rozne scenariuszowe zakrety...
To się nie nazywa sarkazm. To się nie nazywa również dysortografia, ani dysleksja. To się po prostu nazywa dysmózgowie.
Ładne. Chyba będę to stosował w stosunku do pacanów nieznających podstaw ortografii :)
olimp w ogniu i świat w płomieniach
filmy w miarę ale przyglądając się bardziej służby , wojsko ich bezsilność w tych filmach jest żenująca. Łatwość w złamaniu kodów nuklearnych. Wszyscy padają jak muchy. Delta force ginie łatwiej niż boty w grach dają się zastrzelić. O snajperach nie słyszeli (sytuacja gdy odpalają javeliny). Życie do okoła zamiera budzi się tylko czasami... Czołg pudłuje z paru metrów choć spokojnie strzela na 3 km. Wojsko do okoła leży sobie , generał jest chyba generałem tylko z nazwy. Media które o działaniach informują agresorów...
No cóż to tylko film a raczej dwa zrobione na jedno kopyto. Czy nie można nakręcić takich filmów inteligentniej w sposób mniej rażący.
Przykład film Plan doskonały scenariusz przemyślany a nie wymyślony w 10 minut.
Napisze ci cos co poniekad nawiazuje do wydarzen z obu filmow o ATAKU I DESANCIE TERRORYSTOW NA BIALY DOM... Te filmy to fikcja ale przypomnij sobie 11 wrzesnia 2001 roku i cala te farse i szopke jaka nam tv wcisnela... 1 SAMOLOT UDERZA W POLUDNIOWA WIERZE WTC W TYM MOMENCIE RACZEJ NIKT NIE WIE ZE TO BYL ZAMACH WIEKSZOSC LUDZI MYSLALA ZE TO BLAD PILOTA I KATASTROFA CHWILKE POTEM DOWIADUJEMY SIE ZE SA KOLEJNE PORWANE SAMOLOTY... Nie bylo ani jednego wyslanego mysliwca wojskowego ktory powinien zapobiedz kolejnym uderzeniom samolotow. A zreszta gdybys dobrze wiedzial PENTAGON ma zaje...sty system wychwytywania zagrozen z powietrza a sa tam rakiety ziemia powietrze jak i systemy szybkiego reagowania... 11 wrzesnia zawiodlo wszystko wiec w filmie wszystko mozliwe skoro w zyciu bylo gorzej niz w obu filmach... Ja jak i miliony innych ludzi wierzymy ze 11 wrzesnia to INSIDE JOB a binladen i terror to tylko nazwa majaca byc chwytliwa w prasie i tv na calym swiecie... DLACZEGO TEN TEMAT PORUSZYLEM??? MIESZKAM W POZNANIU I ZNAM PROCEDURY OBOWIAZUJACE NA POZNANSKIEJ LAWICY A PAMIETAJ ZE TO MALE MIASTO W POROWNANIU Z OGROMNYM STANEM WASZYNGTON. PROCEDURA WYGLADA NASTEPUJACO W POZNANIU... DOCHODZI DO BRAKU LACZNOSCI Z SAMOLOTEM WIEZA KONTROLI LOTOW CIAGLE BEZUSTANNIE PROBUJE SIE DOWIEDZIEC CO Z PILOTAMI SKORO KONTAKT JEST CALY CZAS UTRUDNIONY A SAMOLOT LECI NIEWYZNACZONYM TOREM SA TO 2 MOZLIWOSCI A AWARIA SYSTEMU LACZNOSCI W SAMOLOCIE B PORWANIE. W OBU PRZYPADKACH LAWICA KONTAKTUJE SIE Z LOTNISKIEM WOJSKOWYM W KRZESINACH KTORE JEST JAKIES 10 KM OD CENTRUM POZNANIA I W CIAGU KILKU MINUT MOGA BYC WYSLANE SAMOLOTY F-16 W KAZDY ZAKATEK NAD POZNANSKIM NIEBEM. NAOGOL WYSYLAJA 2 SAMOLOTY F-16 I USTAWIAJA SIE W LOCIE PO BOKACH SKRZYDEL SAMOLOTU JESLI POMOMO TEGO SAMOLOT STALE ZBACZA Z KURSU DLA BEZPIECZENSTWA LUDZI W MIESCIE SAMOLOT MOZE BYC ZESTRZELONY W POWIETRZU CO MA ZMNIEJSZYC SKALE ZNISZCZEN KTORE BY MOGL WYWOLAC UPADAJACY SAMOLOT W CALOSCI NP.W CENTRUM LUB W JAKIES OSIEDLE. TAK WYGLADA POLSKA PROCEDURA BEZPIECZENSTWA A DO TERAZ PROBUJA NAM WCISNAC KITY Z USA ZE 11 WRZESNIA ANI JEDEN MYSLIWIEC NIE DOLECIAL I NIE ZESTRZELIL PORWANYCH SAMOLOTOW A BYLO ICH NIEOFICJALNIE 4 OFICJALNIE 2 WE WTC. PROCEDURA W USA WYGLADA PODOBNIE JAK W POLSCE I TEORETYCZNIE 3 KOLEJNE PORWANE SAMOLOTY NIE POWINNY MIEC SZANS DOLECIEC BO POWINNY BYC ZESTRZELONE PODCZAS LOTU. Sam widzisz jakimi bajkami nas karmia juz 12 lat...
Również myślę podobnie. System Norad w ciagu 5 min startuje mysliwiec jeśli coś dziwnego dzieje sie na niebie (system pomylił się tylko 5 razy wszystkie miały miejsce 11września :P ), WTC 7 które ładnie sie zapadło,p , brak wraku w pentagonie, zawalenie drapaczy i stopienie się stali która pare tyg po zawaleniu została od razu przetopiona(tak aby nie było sladów) i wiele iddych bajek ;]
Spisek jak nic ale cóż szukali pretekstu do wojny nie mieli go wiec go stworzyli sami ,,inteligentni'' amerykanie uwierzyli w bajeczke strach działa bardzo na mentalność , zachowanie , myślenie ludzi... Sporo jest filmów na youtube;] np ht tp:/ /w w w.youtube.com/watch?v=sRWNwT9ZPlM Machina wojenna USA musi działać i sie krecic.
A wracajac do filmu a raczej do filmów hmm śmiech a momentami głupota aż mnie wq
KOLEGO na tym wlasnie polega 'kino' ze pisze sie scenariusze historii malo realnych ktore w zyciu rzadko sie zdarzaja ;-) ... Pomysl co to by byl za film np.OLIMP W OGNIU gdyby wszystko bylo realnie tak jak byc powinno i w momencie przejecia przez KOREANCZYKOW Kapitolu zostaja wyslane grupy uderzeniowe Amerykanskie i w ciagu godziny Terrorysci pozamiatani itp. Fajnie ze mamy filmy i naginanie rzeczywistosci bo czasem lepsza taka fikcja niz nudny jak flaki z olejem film WALESA lub przereklamowany przegadany i bez moralu UKLAD ZAMKNIETY ;-) ... PS. CO DO TEGO CO WYZEJ PISALES TO OGLADALEM BARDZO WIELE DOKUMENTOW I WYWIADOW Z 9/11 I PO 9/11 I NIGDY NIE KIEROWALEM SIE GLOWNIE 'NIEWYGODNYMI FANTAMI' LUB INNYMI PODOBNYMI SLYNNYMI DOKUMENTAMI... UWIERZ MI BAAAARDZO WIELU AMERYKANOW NIE WIERZY JUZ W TE BAJKI Z 9/11 O CZYM PRZEKONAC SIE MOZNA OSOBISCIE PRZED KAZDYM 11 WRZESNIA. SA PROTESTY LUDNOSCI CYWILNEJ TRANSPARENTY I WALKA O PRAWDE ALE TEGO W POLSKIEJ TV NIGDY NIE UJZYSZ. U NAS CI POKAZA MSZE SWIETA KOLO FUNDAMENTOW PO WTC I UCZCZENIE SMIERCI OFIAR ALE OBOK SA PROTESTY I PIKIETY I WALKA O NOWE SLEDZTWO... NIESTETY PRAWDY NIE DOWIEMY SIE NIGDY BO KONGRES AMERYKANSKI I CI KTORZY TEZ MACZALI W TYM LAPY ZROBIA WSZYSTKO ABY ICH KLAMSTWA BYLY 'PRAWDA OFICJALNA'... PRAWDY O WTC NIE DOWIEMY SIE NIGDY BO UJAWNIENIE TEGO PODWAZYLOBY CALE DZIALANIA WOLENNE W AFGANISTANIE IRAKU ITP. I BY WYSZLO ZE HUSSEIN NA MARNE ZOSTAL ZABITY... Na koniec dodam cos co jest prawda... Takiego chaosu i bezprawia jaki jest obecnie w IRAKU nie bylo nigdy. HUSSEIN nie byl wcale taki zly jak go opisywali... Teraz to dopiero ludnosc cywilna ma sajgon...
Założę się ,że uważasz także ,że ten samolot z prezydentem to nam "ruscy" bazooką zestrzelili - sarkazm niezamierzony ,bo jestem z tych, co to wysłuchają każdego - byle tylko, to co mówisz, miało jakieś poparcie w faktach , a nie domysłach..
Co do filmu - jeśli cwaniaki tutaj myślą, że napiszą lepszy, zgrabny i pełen akcji scenariusz czegoś co się nigdy nie wydarzyło, choć nie znają się na wojnie taktyce itp (podobnie jak reżyser) to dziwię się, że jeszcze nie napisali... tyle kasy można zarobić...
Co do WTC - sprawa pełna niejasności, zapewne nigdy się nie dowiemy, ale skoro pretekst był by tłuc arabusów - jestem za.
Co do Smoleńska - jak wygląda każdy polski wyjazd? Ilu było już pijanych posłów/senatorów itp? Ilu walnęło po pijaku przemówienia? Chłopaki zabalowali, wpadł Lechu do kokpitu i kazał lądować pijackim głosem... ot co. Jak dla mnie po prostu wypadek.
Gorzej, że z powodu Kaczyńskiego na Wawelu musiałem wyjechać z Krakowa zagranicę. Nie będę mieszkał w mieście gdzie pochowano byle nędznego prezydenta.
A możesz napisać to po polsku? 1. zdanie brzmi sensownie i chętnie bym przeczytał, co masz na myśli. Niestety, w obecnej formie się nie da.
@punisher mogę mieć do Ciebie prośbę?
Używaj znaków przestankowych tam gdzie są potrzebne, ogranicz pisanie dużymi literami i rób akapity, proszę. Mogło być tak, że w swoich długich i zapewne wyczerpujących wypowiedziach zawarłeś bardzo ciekawe informacje, jednakże zanim ktoś zdołał to przeczytać to oczy wypłynęły mu na klawiaturę babrając klawisze. Z szacunku dla bliźnich, pisz proszę czytelniej ;)
Bede pisal jak chce i jak mi sie podoba a jak sie komus nie podoba niech nie czyta i tyle w temacie... Masz z tym jakis problem nie czytaj PROSTE
Prawdę mówiąc nie spodziewałem się odpowiedzi wyższych lotów niż ta którą otrzymałem. Skorzystam z propozycji z przyjemnością i nie będę czytał, szkoda oczu i czasu. Bye
Co za bełkot. Pracowałem 5 lat na Okęciu i takich bajek to w życiu nie słyszałem. Zestrzelić samolot.. chyba mózg trzeba by zestrzelić. Pierwowzór chorych na zespół Macierewicza.
A wiesz że w tamtym czasie na niebie było ponad 1,5 tyś samolotów, co byś strącił wszystkie.
Nie porównuj Poznania do Nowego Yorku
Fikcja fikcją, jednak ten film jest farsa :) Banałem dla niedorozwiniętych nastolatków.
Generalnie widzę, że mamy na forum wielu specjalistów od działań wojennych :). Potrafią nawet podać dokładną liczbę wojska i sprzętu potrzebną do zdobycia BD.
Osobiście, przyznam rację, że ta akcja w filmie wydaje się być mało prawdopodobna, aczkolwiek z drugiej strony uważam, że zdobycie Białego domu pewnie nie jest aż takie trudne jak wyjście z takiej akcji żywym :D.